Stormstigen

Dikt

Tone Hødnebø gir ikke ut bøker i tide og utide. Hun debuterte i 1989 og årets bok er hennes fjerde, til gjengjeld er det bøker som har lang virkningstid. Det er gått fem år siden forrige utgivelse, så vi må vel regne årets bok som en liten begivenhet.

Stormstigen har hun kalt årets bok. Det som først og fremst karakteriserer Tone Hødnebøs dikt er en sivilisasjonskritikk som ligger i bunnen av alt hun skriver. Og diktene hennes er utprøvinger av såvel personlig erkjennelse som av filosofiske og politiske spørsmål. En poetisk utprøving hvor hun ofte griper til ting og begreper som vanligvis ligger utenfor det vi forbinder med poesi.

Boken er hovedbok i Lyrikklubben.

Om Stormstigen

«Grunnen til at Tone Hødnebø blir løftet fram som en av Norges fremste yngre poeter, er kort og godt at hun fra samling til samling klarer å skape en verden av bilder og ord som går inn til beinmargen av det å være menneske.»
Tom Egil Hverven, NRK P2

«Det er lett å finna fram til det positive ved denne boka; ho er gjennomarbeidd, samanhengjande og kompleks. Det er ei språkkritisk og tankekritisk bok i forlenginga av det Hødnebø har skrive før.»
Helge Torvund, Dagbladet

«Glimrende stormlyrikk. I det som er hennes mest fabulerende diktsamling til nå, utforsker Tone Hødnebø ulike former for kommunikasjon på kaosets premisser.»
Morten Auklend, Klassekampen

«Praktfull poesi fra Hødnebø.»
Sjur Andersen, Poeten.no

«Kresen lyriker med eksistensfilosofiske spørsmål på programmet.»
Fartein Horgar, Adresseavisen

«Med sin sparsomme produksjon har hun skaffet seg et ry som en kresen lyriker og gjendikter, men kanskje er det først med årets bok hun for alvor har tatt spranget over i de sanne poeters rekker.»
Eirik Loden, Stavanger Aftenblad

«Stormstigen er ikke stemt for en støyende bokhøst, selv om den ble nominert til Bragepris og sikkert fant veien til ett og annet juletre også. Men Hødnebø er en lyriker som virkelig fortjener hver eneste leser, og som tåler å bli løftet ut av fjorårets høstmørke og lest i lyset fra januarsolen. I mange år fremover, tror jeg.»
Sigurd Sandmo, Bergens Tidende

«Tone Hødnebø bør du ta deg tid til. Hun har noe på hjertet. Diktene hennes har en egen evne til å trenge seg inn i sinnet ditt og bli værende der.»
Tore Bø, Bergensavisen

«Samlingen er original og gir ettertanke, etterlater seg en klangbunn av både dyp erkjennelse og like dyp desperasjon.»
Kjell Eriksson, Sarpsborg Arbeiderblad

«Tone Hødnebø er en av de dyktigste unge stemmene i landet, og det beviser hun med Stormstigen
Yvonne Fagerli, Forfatterne.net