Etter den søte kløe

Kriminalroman

Etter den søte kløe er den åttende kriminalromanen med den patruljerende politimannen Jo Kaasa i hovedrollen. Kaasa blir sendt til et hytteområde i Sørkedalen hvor en turgåer har funnet en død mann i en flomstor bekk. Kaasa og makkeren, Gunnar Sletten, får dratt mannen opp av bekken, og det viser seg at liket har et kutt i hodet. Like ved åstedet treffer de på en mann som etter hvert lykkes med å stikke av. I ei hytte lenger inn i skogen finner Kaasa og Sletten en død mann liggende på gulvet bundet med et nylontau. Dermed står Voldsavsnittet ved Majorstua politistasjon overfor en stor utfordring: å komme til bunns i en dobbeltdrapssak. Mannen som stakk av fra Kaasa inne i skogen, er som sunket i jorden.

Bjørn Bottolvs har jobbet i politiet i over 30 år, og hans kriminalromaner om Jo Kaasa kjennetegnes ved solid innsikt i den vanlige politimannen arbeid og tilværelse.

Om Etter den søte kløe

«Etter den søte kløe anbefales til alle som søker å utvide sitt kjennskap til norsk samtidskrim. Til tross for - eller kanskje på grunn av - få ord og nøkterne beskrivelser er den blitt en stemningsfull roman og en god leseopplevelse.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«Bjørn Bottolvs' store beholdning som krimforfatter er hans erfaring med politiarbeid på gateplan. Det gjør fortellingene hans troverdige på en måte man sjelden ser i denne sjangeren. [...] Og når oppdraget tangerer de virkelig store sakene, er det faktisk en lettelse at Kaasa forblir den trauste fotsoldaten, og ikke på et øyeblikk forvandles til en James Bond.»
Knut Faldbakken, VG

«Er det sannferdig, realistisk krim du er ute etter, er Bjørn Bottolvs mannen.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Bottolvs har jobbet i politiet i over 30 år og det merkes, i dialogen snakkes det om melder, at en person er påtruffet og at politiet har tatt kontroll på en mann. Slik snakker politifolk, og sjargongen gjør dialogen troverdig. Fra de dramatiske hendelsene ute i skogen innledningsvis holder Bjørn Bottolvs stram regi hele veien, og teksten flyter raskt og effektivt fremover.»
Dag Ottar Johansen, Budstikka

[score]«Den åttende boken fra Bjørn Bottolvs om politibetjenten Jo Kaasa ved Majorstua politistasjon byr ikke på de store overraskelsene - og det er positivt ment. Bottolvs romaner om Kaasa er nemlig noe så sjeldent i disse dager som en ekte politiroman.»
Pål Andreassen, Moss Avis

 [score]«Hans bøker fortjener en større leserskare, og Etter den søte kløe er et godt utgangspunkt for de som ikke er kjent med Bjørn Bottolvs og hans bøker.»
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

«Det må være hevet over enhver tvil: Politifolk skriver de beste politiromaner. [...] Ingen kan som dem gi fortellingen et strøk av ekthet og faktisk opplevelse.»
Kjell Moe, Kulturspeilet