Flytterester

Dikt

Cecilie Løveid har flyttet fra København og tilbake til sin barndoms by Bergen. Flyttingen gjorde så sterkt inntrykk på forfatteren at hun skrev en diktsamling om det, om flyttemenn, møbler på fortauet, omveier, tapeter og de familiære aspektene ved flyttingen, samt om en del andre flytterester. Diktene er maleriske, morsomme, samfunnskritiske og lærde - og fulle av overraskelser.

Om Flytterester

«Løveid har skrive dikt om det å flytta. Dei imponerer med sitt overskot av lengt og humor.»
Sindre Ekrheim, Bergens Tidende

«Hennes senere bøker representerer noe av den beste poesien som skrives på norsk. ... Flytterester er på samme høye nivå.»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Aldri et kjedelig dikt ... Cecilie Løveid er en poet som vil forplikte leseren på hennes egne reaksjoner. Det er ikke identifikasjon hun vil skape, men assosiasjoner. Det gjør Flytterester til en åpen og fordringsfull bok.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«Om å flytte og komme hjem, ta med seg og legge fra seg, liv og kunst, løgn og sannhet. Muntre, melankolske og tenksomme dikt. Så bra. Helt sant.»
Kaja Schjerven Mollerin, Årets Bøker, Klassekampen

«I rommet Løveid, på finurlig vis, bygger ut, oppstår en tredimensjonal stemme, en sjelden kunst i norsk lyrikk, og ikke helt ulikt en annen poetisk dramatiker som også plages av betydningsjaget, William Shakespeare.»
Trude-Kristin Mjelde Aarvik, Morgenbladet

«Diktene av året har det ledige ved seg, nesten som en samtale over fruktdisken på Meny, som gjør dem til en fryd å lese. (...) Når morsdagen opprinner ut på våren en gang, håper jeg bokhandlerne kjenner sin besøkelsestid, og legger Flytterester strategisk frem på disken hvor den kan gi servietter, prospektkort og mangefargede viskelær med vaniljeduft den skarpeste konkurranse.»
Fartein Horgar, Adresseavisen