Skuespill 3

Vinteren revner, Fornuftige dyr, Dobbel nytelse, Tiden mellom tidene eller Paradisprosjektet

Skuespill 3 kompletterer samlingen av Cecilie Løveids scenetekster og inkluderer hennes debutstykke Vinteren revner, som ble urfremført på Den Nationale Scene i 1983, samt Fornuftige dyr, Dobbel nytelse, Tiden mellom tidene eller Paradisprosjektet.

Om Skuespill 3

Om de enkelte skuespillene:

Om Vinteren Revner, 1983:
«Hennes særpregede stil er fragmenter av liv, tråklet sammen av poesi, symbolikk og surrealistisk humor.»
Liv Herstad Røed, VG

«Hun går sine egne veier og snur ryggen til standardkrav om hvordan en dramatisk tekst bør bygges opp. Men det vesentligste krav imøtekommer hun: Konflikt. Vinteren rivnar er diktet rundt forholdet mellom mor og datter. Moren slites i sine behov for uavhengighet og egenliv. Datteren søker tilknytning.»
Carl Henrik Grøndahl, Aftenposten

Om Fornuftige dyr, 1986:
«Fornuftige dyr er et 'fattig, stilisert og rituelt preget forsøk på å fjerne Elisabeths kjærlighetshunger og grådighet. Stille, kaldt, kort og enkelt. Allusjonene, sitatene, klisjeene i sin usammenhengende og knappe form skaper fruktbar usikkerhet og skepsis. Amputerte sjeler i en 'amputert' tekst, det vibrerer som i tråder av metall.»
Inger Margrethe Lunde, Aftenposten

Om Dobbel nytelse, 1988:
«Cecilie Løveids Dobbel nytelse, som hadde premiere på Centralteatret i Oslo i går kveld, må oppleves på, sine egne premisser. Da åpner den for absurde, sprø og underfundige bilder i et menneskeliv.»
Borghild Maaland, VG

Om Tiden mellom tidene eller Paradisprosjektet, 1991:
«I Tiden mellom tidene eller Paradisprosjektet er det også tale om en melankolsk grenseopplevelse. Her har hovedpersonen trukket seg tilbake i et kunstig paradis for å unngå å bli konfrontert med sin datters død. Det kunstige paradiset finnes ikke; det er et mentalt tilbaketrekningssted.»
Bente Aamotsbakken, Edda