Arbeider for scenen 1993-2015

Skuespill

Arbeider for scenen 1993–2015 gir leseren en unik mulighet til å oppleve bredden i ett av Norges mest særpregede forfatterskap. Kjente stykker som The Answering Machine, Play Alter Native og Ifigeneia står her side ved side med mer ukjente verker som Orkhons død og Prøve til Hades. Her finnes også ferske tekster som det pågående prosjektet Mannen i skogen, samt en helt nyskrevet scene til Det skjendige drapet i Skippergata.

Om Arbeider for scenen 1993-2015

«De samlede scenetekstene til Norges vittigste irrettesetter (nei, Harald Eia, det er ikke deg) kan godt bli folkelesning på linje med våre store dramatikere.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet - Årets beste bøker 2015

«Iunkers tekster er som skapt for scenen. Men de egner seg også særdeles godt til å leses.»
IdaLou Larsen, scenekunst.no

«Iunkers språk egner seg utmerket godt til å bringe liv i historier fra fortiden, enten de utspilte seg utenfor antikkens Troja, i det gamle Persia eller i femtiårenes Skippergata.»
Ivo de Figueiredo, Ord/kjøtt. Norsk scenedramatikk 1890–2000

«Iunker har en evne til å tenke usedvanlig klart. Han skreller bort eventuelle emosjonelle lag, og får saker til å fremstå i et klart, og tidvis grelt lys.

[...]

Iunkers tekster (gjerne sammen med nyutgivelsen av novellesamlingen Fortellinger) er både morsomme og lette nok til å fungere som strand- eller svaberglektyre, og samtidig så tettpakket med teori og referanser at man kan fordype seg med dem i skyggen.»
Anette Therese Pettersen, scenekunst.no

«Iblant kan det å lese Finn Iunker være som å bli slått i hodet med sinte spørsmål, men samtidig er tekstene alltid utpreget gøy lesning.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet