Omslaget til Før snøen legger seg

Stort omslag

Innbundet

E-bok

Pocket

Før snøen legger seg

Kriminalroman

Før snøen legger seg er den niende romanen om politibetjent Jo Kaasa og hans kollegaer ved Voldsavsnittet på Majorstua politistasjon i Oslo. Avsnittet får det travelt da de i løpet av kort tid må etterforske to drapssaker. Første offer er en eldre mann som blir funnet hjemme hos seg selv, og straks etter blir en kvinne funnet i isen på Sognsvann, og obduksjonen viser at hun ikke har druknet. Jo Kaasa blir sterkt involvert i disse sakene, og ting blir ytterligere komplisert når han og kollegaene hans i tillegg må etterforske en kidnappingssak, hvor offeret er nevø av den døde kvinnen i Sognsvann. Etterforskningen blir en reise gjennom Oslos underverden, fra forvirring, uklarhet og virkelighet, via overgrep, ensomhet, sjalusi til enkelhet, oversikt og oppklaring.

Bjørn Bottolvs har jobbet i politiet i over 30 år, og hans kriminalromaner om Jo Kaasa kjennetegnes ved solid innsikt i den vanlige politimannens arbeid og tilværelse.

Om Før snøen legger seg

«Bottolvs skildrer politijobbingen overbevisende og han er mester i å servere skikkelige politiromaner [...]. [D]et er fremdeles underholdende og actionpregede nok, og det bør vel snart bli filmer av Bottolvs bøker fra Oslos underverden også. Kaasa har alt i seg til å bli en ny filmhelt.»
Eva Nyhaug, Moss Avis

«Bjørn Bottolvs er pensjonert politimann, noe som forklarer hans gode skildringer både av patruljering i Oslo gater og etterforskningsarbeid. Dette er tvers i gjennom autentisk og troverdig skrevet, i et godt litterært språk.»
Stein Kjetil Vattekar, Godboka.com

«Jeg likte at vi følger Kaasa og han kolleger som jobber på gata, det er en vinkling jeg ikke har lest i krimbøker enda – og siden Bottolvs har gitt ut åtte bøker om Jo Kaasa før denne, ser jeg slettes ikke bort fra at jeg kommer til å lese flere.»
Rita Myrvang Berg, Ritaleser.com

«Historien er spennende og godt skrudd sammen. Spenningskurven er stadig økende, slik at man til slutt ikke kan slippe boken, og med Oslo som et levende beskrevet bakteppe får boken et autentisk preg.
[...]
Forfatteren er tro i mot sitt persongalleri, og hans utførlige personskildringer og dialoger gjør historien kraftig. Bottolvs er ekstremt god til å portrettere mennesker og relasjoner, slik at man føler, at man kommer tett inn på dem. Og han gjør det med stor innlevelse og menneskelig innsikt.
[...]
Bottolvs kan noe med ord, som er få forundt. Nå har jeg vært med hele veien, og gjennom disse ni bøkene om Jo Kaasa, har jeg blitt underholdt, og frydet meg hver gang over den språklige formuleringen Bottolvs legger for dagen.
[...]
I det hele tatt er "Før snøen legger seg" en svært god roman som, etter mitt skjønn, bekrefter at forfatteren er blant de aller beste krimforfattere.»
Beate Ellingsen, Heartartpaintingandlyrics.blogspot.no

«Dette var en fin krim. Det var mye som skjedde og mange tråder som måtte følges. Men samtidig var dette en lett krim med lett språk og korte beskrivelser. Jeg likte den virkelig godt og har tenkt å lese mer av Bottolvs.»
Astrid Terese Bjorland Risvold Skjeggerud, astridterese.no

«Som krimserie må jeg si at denne stikker seg litt ut.

I boken følger vi Jo Kaasa, som ikke er mordetterforsker eller leder på Voldsavsnittet eller noe slikt, men heller en helt vanlig politimann i femtiårene som kjører patruljebil. Samtidig som vi følger Kaasa gjennom etterforskningen av to mistenkelige dødsfall, får vi også ett heller unikt bilde av hvordan hverdagen for vanlige politifolk er. Dette byr på avbrekk i handlingen, men er også noe som er en av grunnene til at denne boken skiller seg ut fra alle de andre krimbøkene jeg har lest.

Forfatter Bjørn Bottolvs har jobbet i politiet i over 30 år, og har dermed et unikt inblikk i en politimanns hverdag, noe jeg synes kommer godt frem i boken, og er med på å gi den det lille ekstra.
[...]
Jeg leste denne boken på noen timer, for når jeg først var kommet igang så ville jeg ikke legge den fra meg igjen.
[...]
Jeg var forberedt på at det kunne bli vanskelig å holde følge med alle karakterene og deres forhistorie, men det var det absolutt ikke. Det fungerer faktisk helt fint å begynne på denne boken, og den står helt fint alene som en skikkeliggod krimroman.»
Cicilie Nilsen, tjuetre06.com