Fragment

«Fragmenter er broene som oppstår når katedraler faller sammen»

Lars Noréns Fragment inneholder fragmenter som kretser om ulike temaer og tenkere som for eksempel Heraklit, kunst, Heidegger, barn, eksistensen, lek, greske tragedier, døden, språk, tid, litteratur, mening og meningsløshet.

«Dette er en bok som gløder av intellektuell vitalitet, vibrerer av alvor og driver språket over sine grenser – mot en meningsløshet hvorfra det vender tilbake, fylt av et sjeldent lys som det sprer over vår avskyelige samtid.»
Stefan Johnsson, Dagens Nyheter

Om Fragment

«Steinar Opstads gjendiktning av den svenske dramatikeren Lars Noréns Fragment er en viktig utgivelse, en sterk bok, som vokser ved hver lesning.»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Fragment er tidvis opprivande lesnad. Det er ei bok å legge frå seg og vende attende til, å bli redd, men også klokare av.»
Sindre Ekrheim, Dag og Tid

«Norén er ikke ute etter å behage, men det er ikke sjelden at momenter av ren språklig finesse løfter miseren ut av sin egen slummer og inn i noe mer ufravikelig vakkert.
[...]
Fragment er upåklagelig  oversatt fra svensk. [...] Den språklige rikdommen i Opstads utgave er også en berikelse for det norske språket, og bevarer balansen mellom det litt trege og arkaiske, og det mer direkte og sårbare.»
Benjamin Yazdan, Bokvennen Litterær Avis

«Steinar Opstad har gjort et stort arbeid med å gjendikte Lars Noréns fragmentsamling til norsk, to år etter at den kom ut i Sverige. [...] Ei tykk bok med korte og pregnante utsagn man kan bla fram og tilbake i og tenke med og mot.»
Morten Wintervold, ITromsø – Tromsø-forfatternes favorittbøker 2017