Døde vitner lyver ikke

Kriminalroman

I Døde vitner lyver ikke blir den patruljerende politimannen Jo Kaasa sendt ut på et av de vanskeligste oppdragene han som politimann kan komme ut for, nemlig å overbringe et sørgebudskap. Men han finner personen som skal motta budskapet, død under mistenkelige omstendigheter, og dermed står Jo Kaasa og Majorstua politistasjon midt i en mordsak.

Døde vitner lyver ikke er en norsk variant av NYPD Blue, en kriminalroman fra dagens Oslo hvor leseren får et innblikk i storbyens skyggesider og politiarbeidet sett fra innsiden. Dette er den femte kriminalromanen med politimannen Jo Kaasa i hovedrollen.

Om Døde vitner lyver ikke

«Bjørn Bottolvs har gjort det igjen, skrevet nok en fin og realistisk krim, ekte vare.»
Terje Stemland, Aftenposten

«Boken gir en svært sterk følelse av realisme, slik man kjenner igjen fra nyhetene, der mulighetene er mange, og sporene som følges er likeså. Det Bottolvs virkelig klarer å formidle er det daglige politiarbeidet, følelsen av å hele tiden være på etterskudd, at ting glipper rett og slett fordi man ikke kan være flere steder på en gang.»
Morten Abrahamsen, VG

«Solid politiroman.»
Kurt Hanssen, Dagbladet

«Bottolvs blander inn blindspor og elementer av skam, fortielse og uheldige omstendigheter i nok en god krim fra hovedstadens underverden.»
Eva Nyhaug, Moss Avis

«I det hele tatt er Døde vitner lyver ikke en solid dose krim. Lett å like, lett å anbefale.»
Fred Arthur Asdal, Agderposten

«Bøkene er preget av innsidekunnskap og troverdighet. I tillegg skriver Bottolvs meget godt. Stilen er korthogd og enkel. Handlingen drives fram gjennom samtaler, intervjuer og småprat, noe som gir romanene hans et ytterligere realistisk preg. Det er ikke vanskelig å slutte seg til denne uttalelsen om hans roman Når natta er som svartest fra 2006: «Du finner ikke bedre politiromaner enn dette».»
Arve Fretheim, Laagendalsposten

«Høyst leseverdig politiroman. Den tidligere førstebetjenten Bjørn Bottolvs er ute med sin femte kriminalroman om politimannen Jo Kaasa, og befester sin posisjon som en av Norges for tiden fremste spenningsforfattere.»
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen 

«Det som gjør Bjørn Bottolvs sine romaner lesverdige, er det jordnære, hverdagslige og troverdige i framstillingen. Han strekker aldri fellen lenger enn den rekker, og han skygger unna all form for påklistret effektmakeri som spektakulære biljakter, vill skyting og andre actionpregede fiksfakserier. Språket er knapt og nøkternt, det er raske sceneskifter fra det ene åstedet til det andre, men hele veien vender teksten tilbake til hovedsporet.»
Bygdeposten

«Strålende! Bottolvs har ordet i sin makt.»
Bent Johan Mosfjell, Bokavisen