Granaten

Kriminalroman

En kvinne blir skutt på vei inn i en barnehage idet hun skulle levere sin datter. Mordet er kaldblodig og profesjonelt utført: midt på formiddagen, og med barnet som det eneste vitnet til hendelsen. Er drapet politisk motivert, et oppgjør innen organisert kriminalitet eller et familiedrama? Etterforskerne ved Majorstua politistasjon er nødt til å holde alle muligheter åpne.

Granaten er den sjette kriminalromanen om politimannen Jo Kaasa. Bjørn Bottolvs har skapt et språk som har en etterforskers nøkternhet og som demper de dramatiske elementene til størrelser hans hovedperson kan tenke omkring. Samtidig har han skapt et husvarmt rollegalleri. For i Bjørn Bottolvs' kriminalbøker er det like mye betjentene på politikammeret det handler om. Han har skapt et Majorstua PD Blue.

Om Granaten

«Bjørn Bottolvs har også i sin sjette krim skrevet godt, til dels førsterangs. Hans skrift bibringer leseren en så å si intuitiv forståelse av de fortredeligheter politiet må utholde. Det er dyktig gjort.»
Terje Stemland, Aftenposten

«Det er det som skaper selve stemningen i Bottolvs bøker. Alt det rare, ofte rørende og triste som dukker opp i hverdagen til en «vanlig purk». Men når det gjelder plott og språk, er forfatteren streng og skjerpet. Her sitter alt som det skal. Ikke for mye. Ikke for lite.»
Ingvar Ambjørnsen, VG

«Velskrevet om den mystiske granatmannen»
Kurt Hanssen, Dagbladet

«Bjørn Bottolvs er en bra motvekt til «hard core» spenningsromaner hvor effektene slåss om oppmerksomhet. Nøktern realisme kan være interessant nok i seg selv, noe Granaten er et godt bevis på. Bjørn Bottolvs skriver hverdagskrim sett fra bunnlinjen.»
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

«Ny solid politikrim. Dramaturgisk er historien fremragende. Bottolvs mestrer også å overraske. Handlingen tar det ene vendepunkt etter det andre. Forfatteren skildrer arbeidet ved «Majorstua politistasjon» i sin fulle bredde og uten å romantisere det minste. Han portretterer sine personer så vi tror på dem. Og hvilket rollegalleri vi blir presentert for.»
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

«Likevel, igjen har Bjørn Bottolvs levert varene, og jeg tviler på at Jo Kaasa går hen og pensjonerer seg med det første.»
Oddmund Hagen, Bygdeposten

«Bottolvs skuffer ikke.
Med den sjette boken i serien om den patruljerende politimannen Jo Kaasa ved Majorstua politistasjon leverer Bjørn Bottolvs igjen en underholdende og litt annerledes krimroman fra hovedstaden. Her er det ikke noen forsoffen privatdetektiv eller kriminaletterforsker som har hovedrollen, men en «enkel» politibetjent som er helten.»
Pål Andreassen, Moss Avis