Folk jeg husker

Folk jeg husker består av en serie portretter av forskjellige bipersoner i en bipersons liv. Jeg-personen minnes mennesker som på en eller annen måte har tatt del i livet hans, det være seg ekskjærester, venner, familie, lærere, medsoldater, kolleger eller helt tilfeldige personer. Fortellingene er preget av skarp observasjonsevne og et språk fylt av vidd og overskudd. Til sammen utgjør de viktige deler av historien om et liv.

Om Folk jeg husker

«Med overskudd og oppfinnsomhet introduserer Joakim Kjørsvik oss for mennesker som ikke følger mønsteret. [...] Grovkomikk, livslede og livsglede opptrer etter tur, og påfunnene blir aldri til manér. Kjørsvik kan like gjerne overraske med sårhet som med surrealisme. [...] Hvem lytter vi til, og hvem ser vi? Fortellerens åpenhet for andre mennesker bringer et alvor inn i disse odene til alle som har flydd forbi.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

«En av årets aller beste og morsomste bøker. [...] Gleden over å lese noe så velskrevet, så overraskende og så morsomt er for stor til ikke å deles. [...] Dette er en meget original bok. Det er noe med måten setningene følger etter hverandre på; viljen og evnen til ikke å skrive det åpenbare, men alltid holde muligheten åpen for noe annet. Ikke i form av tilfeldige innfall eller tvungen 'idérikhet', men som om de små historiene får lov til å utspille seg på egne premisser.»
Ola Jostein Jørgensen, Littkritikk.no

[score] «Til sammen har Kjørsvik, som har en novellesamling og en roman bak seg, skrevet en strålende oppvekstskildring, der jeg-personen skildres gjennom de mange møtene boka forteller om. (...) Møtene er skildret med en detaljrikdom og poetisk snert som gjør leseren til en deltaker i livet til forfatteren.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«De treffende, originale og gjenkjennelige karakterene og uforutsette vendingene skaper gode historier. [...] En morsom og menneskenær bok som minner om hvilke fotavtrykk vi legger igjen i verden.»
Karoline Henanger, Klassekampen 

«Det er ein fryd å lese Kjørsvik også denne gongen.»
Øystein Hauge, Litteraturnett.no

«Tekstene beveger seg mellom det poetiske og vulgære, det realistiske og surrealistiske. [...] Det er gode observasjoner og skrevet i et direkte språk som støter oss fra og trekker oss inn i disse skarpe, humoristiske, mørke og dypt alvorlige betraktningene over folk han har møtt. [...] Her er humor av det mørkeste slaget og fordomsfri kjærlighet.»
Anne Schäffer, Tara 

«Det er mykje å gle seg over når Kjørsvik rissar opp korte og presise portrett av folk han har sett og møtt.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Fortellingene i Folk jeg husker er brutalt ærlige og likevel utrolig underholdende fra første side. Fra forelskelser og bekjente til barndomsvenner og mennesker han møtte én gang, forteller boka historien om et liv utifra hovedpersonens forhold til bipersonene i livet sitt. [...] Anbefaler alle å lese denne perla av en bok.»
Victoria Larsen Stø, Kvardagsbiblioteket

«Dette er en sånn bok jeg på den ene sida anbefaler deg å sluke i ett jafs, og på den andre sida anbefaler jeg at du sprer den utover dagene, leser en tekst hver gang du pusser tenner for eksempel, så du ikke leser den ut for fort.»
Linn Strømsborg, Bokmerker

«Flere språklige perler viser godt hvordan Kjørsvik brilliant mestrer både den korte, Instagram-vennlige formen, og den lengre, mer prosaiske. De fungerer godt alene, men å lese hele boken gir fortellingene den tyngden de fortjener.»
Vilde Øines Nybakken, Under Dusken

«Noen av tekstene var bare helt rå, andre var kjempefine, noen hysterisk morsomme mens andre var både småtriste og litt såre. [...] Anbefales!»
Beathe Solberg, Beathes bokhjerte

«Morsom - og inspirerende.»
El iR. Gjengstø, Ellikkens bokhylle