Is

Kriminalroman

Bjørn Bottolvs debuterte med kriminalromanen Kometen i 1999. I årets kriminalroman Is treffer vi nok en gang førstebetjent Jo Kaasa.

En kunstmaler, en klassekamerat av Kaasa, er forsvunnet rett før utstillingsåpning, et lik blir funnet ille tilredt i Sognsvann og en person truer med å kidnappe Jo Kaasas sønn. Sakene hoper seg opp for etterforskerne på Majorstua, men sakene ser ut til å ha kryssende spor.

Om Is

«Med Is har Bjørn Bottolvs skrevet nok en god krimroman - forfatteren har et velutviklet blikk for detaljer, og har utstyrt sin helt Jo Kaasa med en forsiktig klartenkthet og stor empati for menneskene han møter i et slitent Oslo. Dette bidrar til å gjøre romanen engasjerende, og leseren ser fram til å møte Jo Kaasa ved neste korsvei.»
Lillian Vatnøy, Dagsavisen

«Bjørn Bottolvs slår til igjen. Virkelighetsnær fortelling, med finurlig intrige.»
Terje Stemland, Aftenposten

«Bottolvs' styrke ligger både i hans solide egenerfaring med politiarbeid, som dermed skaper høy grad av troverdighet i historien, men også i hans tett-på-sak-stil, med svært lite utenomprat og utmalende detaljer: Slik sett får historien et preg av en god gammeldags film noir. Det er paradoksalt nok gråtonene og sjatteringene i sort/hvitt som gir fortellingen liv. Det er neppe tilfeldig at Bottolvs bruker et vinterkaldt Oslo som bakteppe for denne etter hvert så intrikate og spennende kriminalromanen.»
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

«Bjørn Bottolvs' andre bok om politihelten Jo Kaasa ved Majorstua politistasjon står ikke tilbake for noe. Den er spekket med drama på alle plan, både i hverdagslig politiarbeid og i drapssammenheng.»
Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen

«Hans styrke ligger i at han er flink til å fortelle, tilsynelatende uvanlig etterrettelig når det gjelder politiets arbeidsmetoder, troverdig til den minste detalj, for ikke snakke om evnen til å koke ihop en historie som de fleste norske fiksjonsforfattere innen denne sjangeren bør misunne ham.»
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen