Kometen

Kriminalroman

En farget kvinne blir funnet avkledd og myrdet ved Grinibrua utenfor Oslo. Politiet står med et offer med ukjent identitet og uten spor som kan lede til gjerningsmannen. Kort sagt en verst mulig sak for politiet, en sak hvor den ene teorien om gjerningsmann og motiv er like god som den andre. Politibetjent Jo Kaasa blir trukket med i etterforskningen, på grunn av mannskapsmangel, og etterforskningen avslører mang en lyssky affære, uten at politiet kommer nærmere løsningen på kriminalgåten.

Jo Kaasa er på alle måter en sjelden hovedperson i en kriminalroman. Han er patruljerende politibetjent, ikke røyker han, ikke drikker han, ja, han liker ikke engang kaffe. Han lever et normalt familieliv og har de problemene en turnusarbeidende har. Han har valgt å jobbe på gata, som han sier, fordi det er sånn han ønsker å ha det, treffe folk, treffe dem på godt og vondt, og ha noen formiddager fri. Og nettopp arbeidet på gata gjør at han får innblikk i miljøer som skal vise seg å ha betydning for oppklaringen av saken.

Kometen er en kriminalroman som gir et innblikk i storbyens skyggesider på slutten av nittitallet. Bjørn Bottolvs viser at han har grep om politiets arbeidsmetoder og sans for miljøer og personer som krysser politiets vei.

Om Kometen

«Men som spenningsunderholder med kvalitetsstempel har Bjørn Bottolvs mye å bidra med. Han har sans for de små detaljene som skaper atmosfære, han kan med noen få ord skissere en personlighet og gi skarpe karakteristikker. Kometen gir også fine miljøskildringer av hverdags-Oslo. Vel å merke den litt triste, grå hverdagen med mennesker som sliter for å holde seg oppreiste. Og i en slik hverdag virker det ikke usannsynlig at noen kan ønske seg en reise i universet i halen på en komet.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«Politimannen og krimdebutanten Bjørn Bottolvs skriver overbevisende og effektivt. Med sikker hånd nedfeller han hverdagen, og smekker jerna på den skyldige.»
Terje Thorsen, Dagbladet

«Krimdebutant med gjennomført og troverdig handling»
Terje Stemland, Aftenposten

«Kometen strutter da også av et familiært kjennskap til politiarbeid fra grunnplanet og opp, som de fleste andre krimforfattere må misunne ham.»
Knut Faldbakken, VG