Mairegn

Kriminalroman

Mairegn er den tredje kriminalromanen med den patruljerende politimannen Jo Kaasa i hovedrollen. I øsende regn finner Kaasa en skamfert og drept marokkaner i buskene like ved den delen av Frognerparken som er et yndet treffsted for homofile. Dermed har politistasjonen på Majorstua fått en sak som skal vise seg å kreve større ressurser enn det stasjonen rår over. Er dette et sjalusidrama i det homofile miljøet, eller er det rasistisk motivert, og hva i all verden gjorde en selvstendig næringsdrivende nordafrikaner med sju barn i Frognerparken den dagen?

Mairegn er en kriminalroman fra dagens Oslo, og leseren får et innblikk i storbyens skyggesider på begynnelsen av et nytt årtusen. Bjørn Bottolvs viser at han har grep om politiets arbeidsmetoder og miljøet som skildres.

Om Mairegn

«Bottolvs i knallslag.
Til det kommer selvsagt at han skriver forbasket godt: Knapt, nøkternt, illusjonsløst. Hans kjappe portretter av forskjellige typer politifolk er rivende skrivekunst.»
Terje Stemland, Aftenposten

«Bjørn Bottolvs har skrevet en roman som hører med blant de virkelige høydepunktene i årets kriminelle bokhøst.»
Kurt Hanssen, Dagbladet

«Tredje blink»
Jan Brygfjell, Klassekampen

«Driv og spenning. Mairegn er blitt en troverdig kriminalroman som ikke står stille et øyeblikk, og som har driv og nerve helt til de siste sidene.»
Eva Nyhaug, Moss Avis

«En av årets mest leseverdige norske kriminalromaner.»
Knut Holt, Fædrelandsvennen

«Troverdig politikrim.
Bjørn Bottolvs skriver politikrim med uniformen på. Boken Mairegn er tredje lesverdige bok om politiveteranen Jo Kaasas hverdag.»
Arne Guttormsen, Vårt Land