Når natta er som svartest

Kriminalroman

Når natta er som svartest er den fjerde kriminalromanen med den patruljerende politimannen Jo Kaasa i hovedrollen. En mann blir funnet død i en parkert bil på Oslos vestkant. Alt tyder på at det er et selvdrap, men funn på stedet fører til at politiet må gjøre nye undersøkelser, og Majorstua politistasjon står dermed midt oppe i en drapssak med forgreininger til narkotikasmugling og kidnapping.

Når natta er som svartest er en norsk variant av NYPD Blue, en kriminalroman fra dagens Oslo hvor leseren får et innblikk i storbyens skyggesider og politiarbeidet sett fra innsiden.

Om Når natta er som svartest

«Proff politimann med proff politiroman.
Politiroman av ypperste merke.
Når natta er som svartest er Bjørn Bottolvs' fjerde kriminalroman om politimannen Jo Kaasa, en patruljerende sliter som har opplevd det meste av hva hovedstaden har å by på. Og for å si det enkelt: Du finner ikke bedre norske politiromaner enn dette.»
Kurt Hanssen, Dagbladet

«Bjørn Bottolvs holder koken og vel så det.»
Terje Stemland, Aftenposten

[score] «Det er bare for leseren å spenne på seg sikkerhetsbeltet og sette seg i baksetet i Kaasas patruljebil. Noen kjedelig tur blir det ikke.»
Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen

«Politikrim av beste merke. Her luktar det Riverton-pris.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid

[score] «Det er først og fremst to forhold som gjør Når natta er som svartest til strålende kriminallitteratur. Det ene er at Bottolvs kan skrive - kjapt, presist, nøkternt, helt uten illusjoner og tjatting og føleri. Det andre er at han vet hva han skriver om, Bjørn Bottolvs var tidligere førstebetjent ved Oslo politikammer og vet hva politiarbeid handler om og hvordan det foregår. Det gjør historien virkelighetsnær og troverdig, og miljøer og mennesker ekte og levende. Bedre politiromaner enn Bottolvs' skrives ikke på norsk.»
Rune Larsstuvold, Drammens Tidende