Omslaget til Kvinnen fra Olaf Ryes plass

Stort omslag

Innbundet

Ikke i salg

Pocket

Ikke i salg

Pocket

E-bok

Kvinnen fra Olaf Ryes plass

Kriminalroman

«Norge har fått en ny drivende god kriminalforfatter,» skrev Aftenposten da Jørgen Gunnerud debuterte i 1994. I Kvinnen fra Olaf Ryes plass er det nok en gang førstebetjent Knut Moen fra Kripos som er hovedpersonen. Men denne gangen er handlingen lagt til Oslo, nærmere bestemt til Grünerløkka.

Knut Moen blir satt til å lede avhørene av en drapsmistenkt. En ung kvinne er funnet myrdet, og ektemannen er arrestert, mistenkt for ugjerningen. Det som først ser ut som en opplagt sak, skal vise seg å kreve et langt og møysommelig etterforskningsarbeid. Knut Moens undersøkelser fører ham til Grünerløkka, Olaf Ryes plass og legendariske Beckers kro, og etter hvert også til den drepte kvinnens gåtefulle liv.

Om Kvinnen fra Olaf Ryes plass

«Overbevisende skildring av en norsk etterforskers hverdag.»
Odd Magnar Syversen, Aftenposten

«Jørgen Gunnerud er i ferd med å skrive seg opp i norsk krims absolutte elite. Kvinnen fra Olaf Ryes plass - oppfølgeren til Raymond Isaksens utgang fra 1994 - byr både på skarpe persontegninger og en troverdig intrige. Dessuten er den skrevet med en strekt George Simenon-inspirert penn, og avviker dermed sterkt fra den bokklubbpopulære, men dønn kjedelige og politisk korrekte sosionomkrimmen.»
Kjetil Wold, Stavanger Aftenblad

«Forfattaren kjenner sitt miljø, har ei mangslungen yrkeskarriere bak seg, og ei lita perle for kjennarar er ein lur liten biperson med forfattarens umiskjennelege trekk, som på Hitchcock-manér dukkar opp i ei fornøyeleg scene. Det er for krydder å rekne i ein roman der Gunnerud atter leverer eit knapt, nøkternt og konsist fortalt drama.»
Roald Helgheim, Klassekampen

«Jørgen Gunnerud har etter to bøker om Knut Moen vist at han behersker den klassiske krimgåtens modellbygning, og han er en troverdig miljøskildrer med fint gehør for atmosfære. At den også er lagt ti år tilbake i tid, gir den enda mer preg av upretensiøs underholdningskrim av språklig høy kvalitet.»
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

«Han er en kriminalforfatter som kan mer enn å spinne en kriminalintrige. Han har sans for levende miljøskildring og en psykologisk nærgående intensitet i personskildringen som kleber leseren til teksten.»
Finn Stenstad, Fremover

«Krim i toppklassen»
Eyvind Sverre Menne, Asker og Bærums Budstikke