Omslaget til Gjerningsmann: ukjent

Stort omslag

Innbundet

Ikke i salg

Pocket

Ikke i salg

Pocket

E-bok

Gjerningsmann: ukjent

Roman om en forbrytelse

Året er 1979 og en kvinne blir funnet myrdet i en kjellerbod på Hovseter i Oslo. Knut Moen, som bor i strøket, blir satt på saken fordi han antas å ha førstehånds kjennskap til beboere og miljø. Men hvem kjenner en drabantby? Hva er det å vite om et sted der folk kommer hjem for å spise, se på tv og sove? Knut Moen hadde knapt nok snakket med et menneske siden han flyttet inn.

Etterforskningen avdekker etter hvert et belastet ungdomsmiljø og lyssky forretningsvirksomhet, men fins det en forbindelse til mordgåten?

Om Gjerningsmann: ukjent

«Nå som hysteriet rundt den påståtte gullalderen innen norsk krim har lagt seg og de febrile anmeldelsene av de i de fleste fall middelmådige romaner har sunket til normaltemperatur igjen, er det lettere å få øye på den drøye håndfullen av virkelig gode, egenartede utøvere av faget vi har her på berget. Jørgen Gunnerud er definitivt en av dem og Gjerningsmann: ukjent er hans tredje roman om politibetjent Knut Moen og et par fete hakk bedre enn hans forrige og gode roman Kvinnen fra Olaf Ryes Plass
Terje Thorsen, Dagbladet

«Med sine to første romaner har Jørgen Gunnerud vist at han utgjør en særegen stemme blant våre krimforfattere.»
Terje Stemland, Aftenposten

«Gunnerud har før vist at han er en dyktig intrige- og miljøsnekrer. Nå bruker han begge deler til å lage en krim med Kafka'ske undertoner.»
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

«Jørgen Gunnerud skriver meget engasjerende. Handlingen er full av interessante detaljer. Skildringene av miljø og mennesker er overbevisende og troverdig.»
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdalen Dagningen