Omslaget til Raymond Isaksens utgang

Stort omslag

Innbundet

Utgitt på Aventura

Pocket

Ikke i salg

Pocket

E-bok

Raymond Isaksens utgang

Kriminalroman

En ung mann blir funnet ihjelfrosset på et fryselager. Knut Moen fra Kripos blir sendt opp til Korsfjord i Vest-Finnmark for å lede etterforskningen.

Få vet bedre enn Knut Moen at norske mord er både øredøvende uinteressante og i de fleste tilfeller lette å etterforske. Et norsk mord blir begått i en krets av mennesker som kjenner hverandre godt, ofte i vitners nærvær.

Men saken tar en annen vending enn Knut Moen forventer, og etterforskningen blir en lang og møysommelig affære. Knut Moen forstår at det er mange i bygda som både har hatt motiv og anledning til å ta Raymond Isaksen av dage.

Boken ble første gang utgitt på Aventura forlag i 1994.

Om Raymond Isaksens utgang

«Et Twin Peaks i Finnmark. Norge har fått en ny drivende god krimforfatter.»
Anne B. Ragde, Aftenposten

«Romanen har en poengtert innsikt, en kløkt og en modenhet som gjør at en etter lesning bare hever hendene: Dette er jo flott - det er jo en norsk kriminaldebut av styrke, en roman av solid fundament og med en stilren og troverdig overbygning!»
Knut Holt, Fædrelandsvennen

«Debutanten Jørgen Gunnerud har klart det nesten umulige i Raymond Isaksens utgang: Han gir en troverdig skildring av detaljert politiarbeid samtidig med at han holder oppe en spenning som får leseren til å følge med videre.»
Willy Dahl, Klassekampen

«Gunnerud mestrer denne stilen, og boken er et behagelig møte med en ny, norsk kriminalfigur.»
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

«Norske mord er kjedelege, skriv forfattaren. Mord i bygda er kanskje enda meir kjedelig, skulle ein tru. Gunnerud undergrev sine eigne påstandar i ei lett fortalt, underhaldande og godt handtert kriminalforteljing.»
Hans H. Skei, Dag og Tid

«Morsomt å lese en norsk krimdebut fullstendig fri for hardkokte privatdetektiver og harde narkotika-kriminelle. Dette er norsk hverdagskrim med en norsk hverdags lensmannskontor understøttet av en norsk hverdags sentral etterforsker.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«En vaskeekte kriminalroman uten den etter hvert dusintallige antihelttypen vi kjenner fra den hardkokte krimmen, går altså fremdeles an å skrive. Og skrive godt. Det beviser debutanten Jørgen Gunnerud i sin roman Raymond Isaksens utgang
Finn Stenstad, Fremover

«Det er blitt mange og gode norske kriminalforfattere på markedet. Jørgen Gunnerud hevder seg blant dem med glans. Vi håper debutboka ikke blir en engangsforeteelse, men inspirerer ham til videre forfatterskap.»
Finn Wellberg, Østlands-posten