Øyeblikk for evigheten

For den pensjonerte hjertekirurgen Birgitte Solheim går det meste i oppløsning mot slutten av livet. Det kroppslige forfallet fanger og isolerer. Selv om samlivet med kjæresten Javiér kan være krevende, er det først og fremst livsbejaende. Birgitte reflekterer kompromissløst, tidvis vittig, tidvis sårt, over livets vondeste øyeblikk og sine erfaringer med tap, sorg og savn i en verden som fremstår mer og mer fremmed for henne.

Øyeblikk for evigheten er en øm, bitter og morsom roman om kjærligheten, døden og tilværelsens ensomhet.

Om Øyeblikk for evigheten

«Dette er en svært god og klok bok. Og det er ikke bare det uavvendelige som gjør den så gripende. Det er den sterke innlevelsen, fremfor alt i Birgitte, men også at det vanskeligste framstilles med utsøkte og enkle ord. De røper dyp forståelse, både for resignasjonen, og for tapsopp­levelsen, når den elskede blir borte. [...] På en nydelig måte, i løpet av 109 små sider med mye tenksom luft på hver side, formidles menneskelig aldring i retning av total stillhet.Nyansene er tatt vare på, like til siste punktum. Dette er en tekst man lar synke inn, ikke en man vil snakke i hjel.»
Janneken Øverland, Klassekampen

«Anfinnsen tilbyr […] ein komposisjon som ikkje overforklarer, som ikkje fyller ut alle romma, men lèt lesaren gå inn og trekke samanhengane sjølv. Det skapar ei vital lesaroppleving. […] denne korte romanen [blir] rikare og meir mangfaldig enn fleire andre romanar med større volum.»
Ingvild Bræin, Dag og Tid

«Dette er rett og slett nydelig.»
Beathe Solberg, Beathes bibliotek.