Omslaget til Til odel og eie

Stort omslag

Innbundet

Ikke i salg

Pocket

Ikke i salg

Pocket

E-bok

Til odel og eie

Kriminalroman

Til odel og eie er femte kriminalroman med Knut Moen i hovedrollen. Moen blir sendt ut for å etterforske omstendighetene rundt et selvmord i hans barndoms bygd på Hadeland. I løpet av etterforskningen rammes bygda av ytterligere to selvmord. Er det en selvmordsepidemi på gang, eller er det andre årsaker til tragedien som rammer et lite bygdesamfunn? Hva med odelsretten, som mange mener er gammel urett?

Om Til odel og eie

«Høstens beste krim
Finnes det en godt bevart hemmelighet blant norske krimforfattere, må det være Jørgen Gunnerud. Til odel og eie, hans femte bok siden 1994, er en velskrevet leserutfordring og - for denne anmelder - høstens beste kriminalroman.»
Kurt Hanssen, Dagbladet

«Dette er boken for dem som ikke helt henger med på den retningen som krimbøker har tatt, som savner den mer klassiske varianten der oppklaringen er det sentrale, uten nye drap og sjokk på hver side.»
Morten Abrahamsen, VG

«Som vanleg fører forfattaren eit knapt og presist språk, like fri for fakter som den trauste etterforskaren. Det er det som hevar Gunnerud over det store grosset av krimforfattarar. Og han held verkeleg koken i sin femte roman.»
Roald Helgheim, Dag og Tid

«Nå er det derimot på høy tid at Gunnerud seiler opp på krimtoppen i Norge. Til odel og eie er rett og slett et friskt pust, som har flyttet kriminalscenen ut på landet, der karakterene er annerledes og motivene mer enn intrikate.»
Eva Nyhaug, Moss Avis

«Spenninga tar tak i leseren, og det er vanskelig å legge boka fra seg før svaret er gitt. Her er mer intriger og ondskap enn det en først får inntrykk av, og utviklingen resulterer i uventet svar.
Til odel og eie gir god underholdning og en krimstund med spenningen på topp.»
Bjørn Stendebakken, Valdres