Omslaget til Høstjakt

Stort omslag

Innbundet

Ikke i salg

Pocket

Ikke i salg

E-bok

Pocket

Høstjakt

Roman om en forbrytelse

I Høstjakt har Knut Moen i KRIPOS akkurat avsluttet en tung drapssak på Sørlandet og ser fram til elgjakt sammen med lensmannen på Hadeland. Men allerede første dagen av jakta får de besøk av en mann som forteller at søskenbarnet hans er funnet drept, og dermed er høstferien over for lensmannen og for Moen, som blir satt på saken.

Om Høstjakt

«Jørgen Gunnerud er nasjonens fineste krimforfatter.
Jakt på denne boka.
Ny stor krimroman fra «hemmeligheten» Gunnerud.»
Kurt Hanssen, Dagbladet

«Hallo, krimlesere out there, har dere innsett hvor dyktig Jørgen Gunnerud egentlig er? Ett er hans begavelse for å utpønske sinnrike krimintriger, hans spesiale er persontegningene. Med få riss holder han frem lys levende mennesker. Dessuten har han en egen evne til å skrive dialoger som formelig dirrer. Høstjakt er hans syvende kriminalroman og etter denne lesers forstand hans beste. Her legges ut blindspor på blindspor, men det er ikke bare forfatterens krimhåndverk som treffer solar plexus. Stedskoloritten, lokalmentaliteten sitter som et skudd.»
Terje Stemland, Aftenposten

[score] «Jørgen Gunnerud viser igjen sitt talent for å hente frem spenning fra tilsynelatende hverdagslige miljøer.»
Sindre Hovdenakk, VG

«En skulle tro Jørgen Gunneruds navn burde vært på alles lepper etter den fabelaktige kriminalromanen Djevelen er en løgner fra 2006. Men fremdeles kan det se ut som om Gunnerud er en av landets største kriminalromanhemmeligheter. Med Høstjakt har han nok en gang skrevet en drivende god bygdekrim, med sterke skildringer og enda sterkere skjebner.»
Eva Nyhaug, Moss Avis

«Nok en solid og bra roman fra en av norsk krims aller beste og aller minst kjente. Jørgen Gunnerud har fått opp farten, et og et halvt år etter sin kanskje aller beste bok Djevelen er en løgner, kommer hans syvende roman med Kripos-nestoren Knut Moen. Ikke siden han startet sin runde med drapsmysterier rundt omkring i landet i 1994, har han skrevet i et slikt tempo. Ikke har han vært så god heller.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Her står norsk spenningssjanger overfor en habil forteller med godt grep om hva som skjer under en etterforskning.»
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

[score] «Det er solid håndverk og spennende nok.»
Stina Håkensbakken Roland, Oppland Arbeiderblad

«Gunnerud er ingen nybegynner når det gjelder krim, og gir oss også denne gangen et solid produkt. Her kommer han med personbeskrivelser som gjør at vi tror på handlingen. Språklig er det en fryd å lese det Gunenrud skriver.»
Jon Olav Andersen, Totens Blad

[score] «Gunneruds udiskutable force er hans evne til å framstille det hele troverdig. Det gjør han til gangs. Og slikt får man dempet den enkelte lesers trang til å titte politisliterne litt i korta. Samtidig som man når noen sitrende timer i sofaen.»
Fred Arthur Asdal, Agderposten