Sug

Roman

Sug er en usedvanlig roman skrevet i en poetisk og samtidig respektløs prosa. Den handler om Kjersti Gilje fra Alltid skyer over Askøy og suget hun føler etter kjærlighet, musikk, fellesskap, og etter å forstå faren, vandreren og seileren. Myte og hverdagsliv, politikk og kunst inngår som selvfølgelige deler av Kjerstis liv. Sug fremstår som en moderne klassiker i nyere norsk skjønnlitteratur, og er et av flere sentrale verk i Cecilie Løveids rike forfatterskap.
Runa Borch Skolseg har skrevet etterord til denne utgaven av Sug.

Om Sug

Om førsteutgaven av Sug:

«Men Sug er ikke bare et vellykket språklig eksperiment. Det er blitt en myk og varm bok, en intens og ærlig kjærlighetsroman – god og lene seg til, for å sitere tekstfragmentet: ‹... Jeg kjenner ingen, tjukk eller mager, som ikke er god å lene seg mot. Jeg er god å lene meg mot.›» 
Helge Vidar Holm, Bergens Tidende

«Men det er iallfall sikkert at Cecilie Løveid allerede er blitt en skikkelse helt for seg selv i vår litteratur. Spennende, krevende, med plutselige formuleringer som sitter spikret i leserens bevissthet, men også med innfall som forvirrer ham, driver ham nær fortvilselen – og det er jo fruktbart bare det.»
Simen Skjønsberg, Dagbladet