Omslaget til Byen med det store hjertet

Stort omslag

Innbundet

Pocket

E-bok

Byen med det store hjertet

Kriminalroman

Byen med det store hjertet er Jørgen Gunneruds åttende kriminalroman med Knut Moen. En kvinne fra NRKs Brennpunktredaksjon blir meldt savnet etter en handletur til Sverige. Bilen hun kjørte, blir funnet ved et tjern i Bjørkelangen kommune, men kvinnen blir aldri funnet. Kort tid etter forsvinningen begår hennes svigerfar selvmord. Tre måneder senere ligger saken fremdeles uløst hos Kripos.

Førstebetjent Knut Moen blir satt på saken, som tilsynelatende står i stampe. Men et gjennombrudd setter i gang en kjede av begivenheter som får store følger for en rekke personer på Oslos beste vestkant. Begivenhetene får også konsekvenser for Knut Moen og hans stilling som etterforsker i Kripos.

Om Byen med det store hjertet

«Jørgen Gunnerud har ennå til gode å skrive noe som minner om en svak krim. Her er alt på plass, persontegninger, steds- og tidskoloritt samt en godt uttenkt og velskrevet intrige. Han er utvilsomt en av våre fremste i genren.»
Terje Stemland, Aftenposten 

«Nok en solid Oslo-krim fra Jørgen Gunnerud.»
«Gunneruds styrke er som alltid den presise miljø- og personskildringen. Det hersker ingen tvil om at forfatteren har inngående kjennskap til de Oslo-miljøene han skildrer. Språket er nøkternt beskrivende og detaljrikt, ujålete og presist, samtidig overlater det heldigvis mye til leserens fantasi. 
Kriminalintrigen er stram, kompleks og gjennomarbeidet.»
Ola Hegdal, Dagens Næringsliv

«Glimrende Gunnerud»
«Her er ingen glamourvold, ingen store, spektakulære scener, det er et Hverdags-Norge som skildres. Og det gjøres med nøkternhet. Men denne nøkternheten og rolige effektiviteten er tilkoblet varme. Kort fortalt: det er flott utført!»
Knut Holt, Fædrelandsvennen