Omslaget til Skje din vilje

Stort omslag

Innbundet

Ikke i salg

Pocket

Ikke i salg

Pocket

Skje din vilje

Roman om en forbrytelse

Lensmann Akselsen har akkurat blitt pensjonist, men lar seg overtale til å bli lensmann igjen når en båt med et lik i driver i land ved brygga hans samtidig med at hans unge niese blir meldt savnet. Korsfjord er plutselig et sted hvor den store verden kommer veltende inn; internasjonal kriminalitet fins side om side med eldgamle samiske eiendomstvister, og den norsk-samiske befolkningen blir spritet opp av russiske handelsfolk, krigstrette irakere og en vietnamesisk lensmannsbetjent fra Drammen.

Skje din vilje er en blanding av krim og thriller fra Vest-Finnmark og skildrer folk og forbrytelser med stor troverdighet.

Om Skje din vilje

«Knallgodt om Finnmark.
Knallgod krim om læstadianerlensmann.
Etter ti bøker kan vel ikke Jørgen Gunnerud lenger sies å være den store hemmeligheten i norsk krim, men han er fortsatt en drivende god forfatter. Og Skje din vilje er en av de beste krimromanene denne høsten, og det skyldes ikke minst den originale hovedpersonen.»
Kurt Hanssen, Dagbladet

«Igjen er det de gode personportretter forfatteren tegner som løfter boken over gjennomsnittet. Men hans repertoar er adskillig videre: Boken har nerve tvers igjennom. Og denne skapes nettopp fordi vi tror på personene, de er levende og vi føler med dem.»
Terje Stemland, Aftenposten

[score] «Glimrende!»
Knut Holt, Fædrelandsvennen

«Forrykende thriller fra Finnmark.
Landets beste og mest ukjente kriminalforfatter, Jørgen Gunnerud, er tilbake med krim fra Korsfjord i Vest-Finnmark.»
Eva Nyhaug, Moss Avis

[score] «Gunnerud har et spennende persongalleri og en spenstig penn. Han skildrer suverent både det gode liv i Finnmark og forbrytelser som rammer hardt. Uhyggelig, men troverdig krim.»
Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen

[score] «Gunnerud vet hvordan han skal bygge opp en fortelling, og det er til tider ulidelig spennende.»
Solgunn Solli, Altaposten

«Det som begynner med rutinemessig politiarbeid, utvikler seg på elegant vis til å bli en delikat thriller, hvor den barske og storslåtte naturen gir Gunnerud mye spillerom for intrikate, men plausible vendinger i historien. Og her er scener mot slutten av boken som er som skapt for å filmes, det er nesten som å lese Orions belte i 2010-utgave! Likevel, det tipper aldri over - det er få som kan skrive om så mye ondskap og enda holde det på et behersket plan.»
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

«Skje din vilje er stor underholdning.»
Arne Guttormsen, Vårt Land

«Dette er en bok du absolutt vil ha glede av!»
Kjell Moe, Kulturspeilet

«Gunneruds beste hittil.»
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

«Helstøpt.»
Bent Johan Mosfjell, Bokavisen