En midtsommernattsdrøm

Skuespill, gjendiktet av Øyvind Berg

En midtsommernattsdrøm er et av William Shakespeares aller mest spilte stykker. I Shakespeares drama er handlingen lagt til det mytiske riket Theben i antikken, midt i forberedelsene til hertugens bryllup. Hermia, datteren til en av hertugens menn, nekter å la seg tvangsgifte med den unge Demetrius, og risikerer å måtte bøte med livet. Hun flykter ut i skogen med sin elskede Lysander. Venninnen Helena er håpløst forelsket i Demetrius. I et desperat forsøk på å få ham, røper hun Hermias utroskap og fluktplaner. Når Demetrius setter av gårde for å finne sin forlovede følger den forsmådde Helena etter.

De fire, unge elskende er ikke alene i skogen. En heller tvilsom teatertrupp øver på et stykke de kaller «Det helt nitriste lystspillet om Pyramus og Thisbe som led en for jævlig død». Stjernen i truppen er Bottom, eller Bonnie Bøtta, som hun heter i Øyvind Bergs ferske gjendiktning. Hun blir i likhet med de forelskete ungdommene offer for maktkampen mellom Alvekongen Oberon og hans dronning Titania. Når skogsånden Puck drypper saft fra kjærlighetsblomsten i øynene deres, blir de erotisk besatt av den første og beste. Før natten er omme har alle ligget med alle, uten helt å vite hvem, eller hvorfor.

Om En midtsommernattsdrøm

«Dette er en oppfinnsom Shakespeare heftig krydret med galskap. Det er lett å la seg more. Så vel spill, sanginnslag og regi, som Øyvind Bergs nytappede og røffe språkdrakt, tar alle mulige frekke og utradisjonelle virkemidler i bruk.»
Elisabeth Rygg, Aftenposten

«Alt i en blodfersk oversettelse signert Øyvind Berg, som med kraftig glimt i øyet klarer å formidle Shakespeares tekst ypperlig oppdatert.»
Kjersti Juul, Vårt Land