Bøker 2020

Bøker 2019

Semikolon 2019

Bilde av Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez debuterer som dramatiker

Pedro Carmona-Alvarez er en av forfatterne bak del 3 av vestlandskrøniken Heim! Forestillingen har premiere på Det Vestnorske Teateret i Bergen, tirsdag 11. februar klokken 19. Vel møtt!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaugs noveller på katalansk

Gunnhild Øyehaugs novellesamling Knutar er solgt for utgivelse på katalansk. Det er det nystartede forlaget Edicions Les Nits Blanques i Tarragona, Spania som har kjøpt rettighetene. Boka er ventet utgitt i 2020.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaugs Knutar på spansk

Gunnhild Øyehaugs novellesamling Knutar er solgt til Spania. Det er forlaget Las afueras som har sikret seg rettighetene. Gunnhild Øyehaugs noveller i Knutar ble første gang utgitt i 2004. Så kom de i en revidert og utvidet utgave under tittelen Knutar + på Kolon i 2012 og har siden blitt solgt til USA, Danmark og Nederland i tillegg til Spania.

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad til Nordisk poesifestival

Steinar Opstad deltar på Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene, som finner sted på Hamar 5.–8. mars. Opstad skal lese på Nordisk poesifest på Hamar Teater, lørdag 7. mars kl. 20, og i poesigudstjeneste i Hamar domkirke, søndag 8. mars kl. 11. Vel møtt!

Bilde av Julie  Stokkendal

Julie Stokkendal til Litteratur på Blå

Julie Stokkendal skal til Litteratur på Blå onsdag 4. mars! Hun deltar i en panelsamtale om mødre i litteraturen, sammen med forfatter Monika Isakstuen og professor Siri Gullestad. Samtalen blir ledet av Ida Pallan og begynner kl. 19.30. Vel møtt!

Bilde av Cecilie Løveid

Løveid til den skotske poesifestivalen StAnza

Cecilie Løveid deltar på den internasjonale poesifestivalen StAnza, Scotland's International Poetry Festival, sammen med en rekke andre internasjonale og gode poeter! Festivalen finner sted i St. Andrews i Skottland, 4.- 8. mars. 

Bilde av Caroline Ugelstad Elnæs

Caroline Ugelstad Elnæs til Bergen

Caroline Ugelstad Elnæs skal til Bergen for å snakke om romanen Yoona, og hvordan den skildrer bylivet. Samtalen fionner sted i Boksalongen onsdag 11. mars kl 20, og ledes av Kristian Hæggernes. Vel møtt!

Bilde av Cecilie Løveid

Bokbad med Cecilie Løveid

Cecilie Løveid bokbades i forbindelse med Amalie Skram-selskapets årsmøte tirsdag 17. mars. Løveid mottok Amalie Skram-prisen i 2000. Bokbadet finner sted på Litteraturhuset i Bergen og begynner kl. 18. Alle er velkommen!

Bilde av Tommy Olsson

Tommy Olsson til Bergen

Tommy Olsson holder foredrag om Motorpsycho på Bergens bibliotek, onsdag 18. mars, i anledning en visning av fotografier av Aage Asphaug, pluss konsert med gruppa Trio Søt, som spiller sanger av Motorpsycho på nynorsk. Arrangementet starter kl 18. Vel møtt!

Bilde av Julie  Stokkendal

Julie Stokkendal til romandebutantfestival i Kiel

Julie Stokkendal er valgt ut til å være norsk deltaker på Europeisk romandebutantfestival i Kiel, den såkalte Europäisches Festival des Debütromans, som i år utspiller seg fra 7-10 mai på Litteraturhuset i Kiel i Tyskland. Festivalen samler en rekke av de mest lovende romandebutantene fra en rekke europeiske land.

Bilde av Ari Behn

Ari Behn

Det er med stor sorg vi i dag har mottatt meldingen om at Ari Behn har tatt sitt eget liv. Vi er i sjokk, og opplever hendelsen som dypt tragisk og uendelig trist. Ari var en svært viktig forfatter, ikke bare for Kolon forlag, og Gyldendal, men også for den norske samtidslitteraturen. Han hadde en unik stemme, og skrev med stor presisjon, innlevelse og menneskekunnskap. Vi jobbet nå med nye litterære prosjekter. Ari var en svært spesiell person, med en egen varme, og fikk alle omkring seg til å føle sett, verdsatt og ikke minst husket – jeg tror jeg kan si at han husket alle han hadde møtt. Han var et menneske man ble svært glad i. Våre tanker går i dag til Aris familie og hans nærmeste. Ari vil bli dypt savnet.

Minneord om Ari Behn i Vårt Land.

Bilde av Kjersti Anfinnsen

De siste kjærtegn kåret til Årets bok av Subjekt

Kjersti Anfinnsens roman De siste kjærtegn er kåret til Årets bok av tidsskriftet Subjekt. Prisen består av en plakett og stor heder og ble delt ut under et arrengement i Oslo. Vi gratulerer!

Bilde av Julie  Stokkendal

Kolon lanserer podkast!

Kolon forlag kaster seg ut i lydbølgene og lanserer sin første podkast. Kolons podkast har fått navnet Kolon forlag - podkast for ny litteratur og vil publisere episoder på 8-12 minutter med litterære opplesninger der Kolons forfattere leser opp fra aktuelle utgivelser. Også andre forfattere vil slippe til, innimellom. Episodene vil bli publisert annenhver uke, muligens noe hyppigere i begynnelsen. Innholdet vil kun være forfatterens opplesning, ingen introduksjon, ingen jingle, ingen pedagogisk samtale, ingen musikk bortsett fra klangen av forfatterens stemme. Første pulje ut er et stjernelag bestående av to skjønnlitterære debutanter og to etablerte forfattere som leser fra sine verker. Julie Stokkendal leser fra romanen Dagene, Caroline Ugelstad Elnæs leser fra romanen Yoona, Finn Iunker leser fra Praksis - essays om litteratur og samfunn 2015-2018 og Steinar Opstad leser fra diktsamlingen En varig lengsel. God lytting!