Bøker 2022

Semikolon 2022

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad på Konstakademien i Stockholm

Steinar Opstad skal lese under arrangementet Poesi i krisens tid - en kväll för Ukraina, ved Konstakademien i Stockholm søndag 16. oktober kl. 16.00! Vel møtt!

Bilde av Simen Hagerup

Simen Hagerup på Litteratur på Blå

Simen Hagerup skal samtale med Tharaniga Rajah om romanen Jordverv, verdensbygging og fantastisk litteratur. Samtalen er en del av Litteratur på Blå, og finner sted på Blå tirsdag 11. oktober klokken 19.30. Vel møtt!

Bilde av Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez & Cecilie Løveid til Odda!

Pedro Carmona-Alvarez og Cecilie Løveid skal begge delta under flere arrangementer på Litteratursymposiet i Odda. Festivalen går av stabelen fra 5.-9. oktober 2022. Vel møtt!

Bilde av Nils Christian Moe-Repstad

Nils Christian Moe-Repstad er død

I dag kom nyheten om at poeten Nils Christian Moe-Repstad er død. Det er et stort tap for norsk litteratur. Våre tanker er hos de pårørende.

Bilde av Lene Berg

Kolon presenterer årets bøker!

Kolon forlag presenterer årets bøker onsdag 17. august kl. 10. Seansen foregår i Hamsunsalen i Gyldendalhuset og på en skjerm nær deg. Årets forfattere leser korte stykker fra sine bøker - i en superhurtig, effektiv og muligens underholdende minifestival. Servering av croissanter, mineralvann og kaffe. Hjertelig velkommen!

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad er tildelt Diktartavla 2022!

Steinar Opstad er tildelt Diktartavla 2022! Prisen deles ut på Hardanger Folkemuseum lørdag 11. juni. Prisen består av at et dikt av vinneren blir gravert inn i en steintavle, som blir plassert i museumstunet på Utne i Ullensvang. Til sammen utgjør disse steintavlene en diktersti. Vi gratulerer!