Bøker 2020

Semikolon 2020

 • Omslaget til Etterlatt

  Paul Celan / Øyvind Berg (gj.dikt.)

  Etterlatt

  Dikt og prosa i gjendiktning ved Øyvind Berg

  Utkommet

 • Omslaget til Min døde hund

  Joakim Kjørsvik

  Min døde hund

  Kommer primo oktober

 • Omslaget til De siste kjærtegn

  Kjersti Anfinnsen

  De siste kjærtegn

  Roman

  Utkommet

 • Omslaget til Refrenger

  Pedro Carmona-Alvarez

  Refrenger

  Tekster om stemmer og avtrykk

  Utkommet

 • Omslaget til Dagene

  Julie Stokkendal

  Dagene (debut)

  Roman

  Utkommet

 • Omslaget til Yoona

  Caroline Ugelstad Elnæs

  Yoona (debut)

  Utkommet

 • Omslaget til A for Agnes

  Majken van Bruggen

  A for Agnes

  Fortellinger

  Utkommet

Bilde av Kjersti Rorgemoen

Kjersti Rorgemoen på Vestlands-turné!

Kjersti Rorgemoen skal på Vestlands-turné sammen med Simen Tveitereid. Foreløpig plan er, onsdag 23. september i Stryn, i samarbeid med Stryn bibliotek og kulturhus, torsdag 24. september i Førde - i samarbeid med Økoveka Sunnfjord, i Førdehuset, fredag 25. september på Ulvik - i samarbeid med Olav H Hauge senteret i Hardanger, lørdag 26. september i Bergen (på dagtid, rundt lunsj) - i samarbeid med Det Vestnorske teatret, i Logen på Ole Bulls plass. Alle er hjertelig velkomne til å bivåne hele eller deler av turneen.

Bilde av Einar Stenseng

Einar Stenseng på Rogalands-turné

Einar Stenseng skal på Rogalandsturné sammen med artisten General Forsamling! De byr på kvelder med musikk og litteratur. Stenseng er aktuell med debutromanen En riktig stygg bok. Foreløpig turnéplan er Stasjonen Pub på Varhaug 23. september, Mellombels i Bryne 24. september, Mungåt Ølbar i Egersund 25. september og på Ogna Scene i Ogna 30. desember. Alle er velkommen til alle arrangementene. Informasjon om påmelding er å finne på Facebook, blant annet. Vel møtt!

Bilde av Julie Stokkendal

Julie Stokkendal til romandebutantfestival i Kiel

Julie Stokkendal er valgt ut til å være norsk deltaker på Europeisk romandebutantfestival i Kiel, den såkalte Europäisches Festival des Debütromans, som i år utspiller seg fra 1.-4. oktober på Litteraturhuset i Kiel i Tyskland. Festivalen samler en rekke av de mest lovende romandebutantene fra en rekke europeiske land.

Bilde av Cecilie Løveid

Schjerven Mollerin og Løveid om Bjørneboe

Kaja Schjerven Mollerin samtaler med Cecilie Løveid og Tore Rem om Jens Bjørneboes forfatterskap på Litteraturhuset i Bergen! Det foregår onsdag 14. oktober kl. 19. Arrangementet vil også strømmes til YouTube. Vel møtt!

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen til Kirkenes

Kjersti Anfinnsen deltar på arrangementet Finnlitt underveis, der hun skal samtale med forfatter Kjersti Kollbotn. Finnlitt underveis er en markering for at Finnmark internasjonale litteraturfestival går av stabelen neste år, i 2021. Arrangementet finner sted på Samfundshuset i Kirkenes, lørdag 31. oktober. Vel møtt!

Bilde av Einar Stenseng

Kolon presenterer årets bøker 2020

Kolon forlag presenterer årets bøker onsdag 19. august kl. 10. Seansen foregår i Hamsunsalen i Gyldendalhuset, Sehesteds gate 4, Oslo. Årets Kolon-forfattere leser korte stykker fra sine bøker - i en superhurtig, effektiv og muligens underholdende miniminifestival. Utdeling av bøker, kataloger og komplimenter. Servering av croissanter, Farris og kaffe. Alle er hjertelig velkommen, men av smittevernhensyn har vi et begrenset antall plasser og må ha påmelding til arrangementet. Klikk her for påmelding.

 

Bilde av Kjersti Rorgemoen

Kjersti Rorgemoen til Litteraturfestivalen Kimen

Kjersti Rorgemoen skal delta på Litteraturfestivalen Kimen 2020 på Åmdals verk gruver i Tokke kommune. Seansen finner sted 7. november. Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av Tone Hødnebø

Hødnebø er festivalpoet på Nordisk poesifestival!

Tone Hødnebø er utnevnt til festivalpoet på Nordisk poesifestival – Rolf Jacobsen-dagene i 2021. Festivalen varer fra 4.-7. mars, og er lokalisert på Hamar. Å bli utnevnt til festivalpoet innebærer at den utvalgte lyriker utgjør en sentral del av festivalens program. I tillegg blir festivalpoetens skrifter viet et todagers seminar, som samler ledende nordiske lyrikere, litterater, lyrikkforskere og skribenter. Alle er hjertelig velkommen til å delta på festivalen og på seminaret.

Bilde av Fatou Åsbakk

Fatou Åsbakk leser på Plum Trim

Fatou Åsbakk skal lese opp på galleriet Plum Trim på Nesodden. Seansen finner sted lørdag 19. september kl 15. Alle er hjertelig velkommen. 

Bilde av Bjørn Skogmo

Bjørn Skogmo 1948-2020

Bjørn Skogmo gikk bort søndag 23. august etter kort tids sykdom, 72 år gammel. Det er jo altfor tidlig og vi sørger over tapet av en særdeles god forfatter, med skarpt blikk, varm og dyp humor og et lunt vesen. Bjørn Skogmo debuterte i 1999 med prosasamlingen Han byttet meg bort med en Studebaker, og utga senere prosasamlingene Under holdning (2003) og Fall fra liten høyde (2005), Kortvarig lykke - kortprosa i samling (2006), samt romanen Som porselen kanskje (2007). Alle bøkene var av høyeste litterære kvalitet. Han publiserte også i de litterære tidsskriftene Hvedekorn, BLM, Vinduet og Vagant, og på Twitter. Vi hadde flere litterære planer og prosjekter. Bisettelsen vil finne sted onsdag 16. september kl 12, fra Gamle Aker kirke. Påmelding til seremoen kan gjøres på Jølstads nettsider. Hvil i fred.

Minneord i Klassekampen 16. september 2020

Bilde av Joakim Kjørsvik

Joakim Kjørsvik tildelt Sæterbakkens minnepris!

Joakim Kjørsvik er nettopp blitt tildelt Stig Sæterbakkens minnepris 2020. Prisen består av 100 000 kroner og et trykk av Sverre Malling, og tildeles en yngre forfatter som skriver verker «med overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og har mot til å skape sine egne prosjekter». Blant tidligere vinnere finner vi forfattere som Jan Roar Leikvoll, Cathrine Knudsen og Kristin Berget. Vi sier takk, og hurra for Joakim Kjørsvik!