Bøker 2022

Bøker 2021

Semikolon 2021

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Lansering av Presens Maskin i New York

Den amerikanske utgaven av Gunnhild Øyehaugs Presens Maskin skal lanseres i New York. Den engelske tittelen er Present Tense Machine, og boka er oversatt til engelsk av Kari Dickson og utgis av forlaget Farrar, Straus & Giroux. Lanseringen vil bestå av en live digital samtale mellom de to forfatterne Gunnhild Øyehaug og Jenny Offill. Samtalen er arrangert av Scandinavia House i New York, og vil finne sted tirsdag 11. januar kl 12 (norsk tid). For påmelding og mer informasjon se her. Alle er hjertelig velkommen til å delta.

Bilde av Pedro Carmona-Alvarez

Forfattere på LittfestBergen!

Pedro Carmona-Alvarez og Kaja Schjerven Mollerin skal begge delta på Bergen internasjonale litteraturfestival, som finner sted på Litteraturhuset i Bergen 9.- 13. februar 2022. Vel møtt!

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen åpner utstilling!

Kjersti Anfinnsen skal tale under åpningen av Åsne Kummeneje Mellems utstilling Menossa på SOFT galleri i Oslo. Åpningen finner sted torsdag 13. januar klokken 14.00. Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av Tone Hødnebø

Tone Hødnebø er festivalpoet!

Tone Hødnebø er utnevnt til festivalpoet på Nordisk poesifestival – Rolf Jacobsen-dagene i 2022 (utsatt fra 2021). Festivalen varer fra 10.-13. mars, og er lokalisert på Hamar. Å bli utnevnt til festivalpoet innebærer at den utvalgte lyriker utgjør en sentral del av festivalens program. I tillegg blir festivalpoetens skrifter viet et todagers seminar, som samler ledende nordiske lyrikere, litterater, lyrikkforskere og skribenter. Alle er hjertelig velkommen til å delta på festivalen og på seminaret.

Bilde av Tone Hødnebø

Vestfold og Telemarks litteraturpris til Hødnebø

Tone Hødnebø tildeles Vestfold og Telemarks litteraturpris 2021. Prisen består av 25000 kr, og et grafisk blad, og deles ut under Kimen litteraturfestival 10. november i Larvik. Prisen har tidligere har gått til blant andre Dag Solstad, Trude Marstein, Jørn Lier Horst og Steinar Opstad. Vi gratulerer Tone Hødnebø og sier hipp hurra!

Bilde av Eivind Grip Fjær

Kolon forlag presenterer årets bøker!

Kolon forlag presenterer årets bøker onsdag 18. august kl. 10. Seansen foregår i Hamsunsalen i Gyldendalhuset og på en skjerm nær deg. Årets forfattere leser korte stykker fra sine bøker - i en superhurtig, effektiv og muligens underholdende minifestival. Servering av croissanter, mineralvann og kaffe. Pga smittevern er påmelding nødvendig. Hjertelig velkommen!