Bøker 2023

Semikolon 2023

Bilde av Kari Løvaas

To Kolon-bøker nominert til Kritikerprisen 2023!

Kolon har to bøker som er nominert til årets Kritikerpriser! Pedro Carmona-Alvarez’ roman Chiquitita er nominert i kategorien norsk skjønnlitteratur, og Kari Løvaas’ essay Hjemsøkelser. Et bestiarium II er nominert i kategorien sakprosa. Vinnerne av Kritikerprisene offentliggjøres torsdag 7. mars klokken 14 på Litteraturhuset i Oslo. Vi gratulerer alle de nominerte forfatterne!

Bilde av Tone Hødnebø

Hødnebø og Sværen til Nordisk poesifestival

Til helgen er det Rolf Jacobsen-dagene, Nordisk Poesifestival på Hamar! To av Kolons flotte poeter, Tone Hødnebø og Jørn H. Sværen skal delta på arrangementer!
Tone Hødnebø, som var festivalpoet i 2022, skal lese under poesigudstjenesten i Hamar domkirke festivalsøndagen.
Jørn H. Sværen skal prøve å finne svaret på et lite spørsmål, Hva er poesi? Før det blir musikk og høytlesning på platesjappa Vinyl & Kaffe.
Bilde av Finn Iunker

Finn Iunker fremføres i Uranienborg kirke

Tekster fra Finn Iunkers Stemmer fra Israel (2017) skal fremføres som en del av urfremføringen av Eivind Buenes Leçons de Ténèbres under Kirkemusikkfestivalen 9. mars. Stemmer fra Israel tar utgangspunkt i vitnesbyrd fra israelske soldater og deres handlinger på Vestbredden og i Gaza og er hentet fra menneskerettighetsorganisasjonen Breaking the Silence. Velkommen!

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen til Hamsundagene!

Kjersti Anfinnsen skal delta på Hamsundagene 4.10. august 2024. Det hele finner sted på Presteid i Hamarøy. Velkommen!