Bøker 2022

Semikolon 2022

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad på Bislet bok!

Onsdag 14. desember er det bokfeiring av Steinar Opstads nye diktsamling Å være flere på Bislet bok. Det blit opplesninger av Opstad, Ingvild Lothe og Thomas Marco Blatt. Arrangementet starter 19.15 og alle er hjertelig velkomne!

Bilde av Majken van Bruggen

Majken van Bruggen nominert til Subjektprisen!

Majken van Bruggens Utskudd er nominert til Subjektprisen 2022 Årets litteratur. Vi oppfordrer alle til å gå inn på Subjekts nettsider og stemme på din favoritt her. Vi gratulerer!

Bilde av Lene Berg

Lene Berg og Carl Henrik Berge på Litteraturhuset!

Carl Henrik Berge og Lene Berg deltar på De store debutantdagene 8. desember klokken 18.00! Arrangementet finner sted på Litteraturhuset i Oslo. Vi anbefaler alle å ta turen!

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad til Kulturhuset Stadsteatern!

Steinar Opstad møter Athena Farrokhzad til samtale på Kulturhuset Stadsteatern i Sverige. Samtalen finner sted 26. januar klokken 19.30. Vel møtt!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug på Litteratur på Blå!

Gunnhild Øyehaug skal bidra med opplesning på arrangementet Litteratur på Blå 15 år! Seansen finner sted 12. desember klokken 19.30 på Blå i Oslo. Vel møtt!

Bilde av Carl Henrik Berge

Lanseringsfest i Bergen!

Kolon forlag feirer utgivelsen av tre nydelige bøker med en liten lanseringsfest i Bergen. De tre bøkene som lanseres er: Carl Henrik Berges debutroman Saltstøttens sønn, Gunnhild Øyehaugs essaysamling Hjartet i skalkeskjulet og Olav R. Øyehaugs romandebut Stupet og handa. Lanseringen vil bestå av både samtale om og opplesing av nevnte verker. Seansen finner sted på Litteraturhuset i Bergen, tirsdag 6. desember kl 19. Gratis adgang. Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av Finn Iunker

Finn Iunker til Frankrike

Finn Iunkers bok Stemmer fra Israel er oversatt til fransk og utgitt på det lille prestisjeforlaget les bras nus / éditions. Oversettere er Maruen Marin og Tone Røthe. Forlaget har tidligere utgitt Finn Iunkers skuespill Play Alter Native, Orkhons død og Det skjendige drapet i Skippergata.

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen til India

Kjersti Anfinnsens roman Øyeblikk for evigheten er solgt til India, og skal utgis på bengali av forlaget Sampark Publishing House. Boka er osgå solgt til Polen, Serbia, Danmark, Island og Bulgaria.

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid til Tyrkia

Cecilie Løveids skuespill Visning er solgt for utgivelse i Tyrkia. Visning har for anledningen fått tittelen Dev Bir Köpek [bokstavelig oversettelse: En utvidet hund]. Oversetter er Ferdi Çetin og forlaget er Habitus Kitap i Istanbul. Stykket er også oversatt til kinesisk og polsk.

Bilde av Lene Berg

Kolon presenterer årets bøker!

Kolon forlag presenterer årets bøker onsdag 17. august kl. 10. Seansen foregår i Hamsunsalen i Gyldendalhuset og på en skjerm nær deg. Årets forfattere leser korte stykker fra sine bøker - i en superhurtig, effektiv og muligens underholdende minifestival. Servering av croissanter, mineralvann og kaffe. Hjertelig velkommen!