Bøker 2019

Semikolon 2019

Bilde av Majken van Bruggen

Bokbad med Majken van Bruggen

Majken van Bruggen bokbades i Halden 30. januar! Hun skal snakke om sin nye bok A for Agnes, om barn som ikke blir sett og barn som ikke får være barn. Arrangementet finner sted på Bryggerhuset Syd i Halden og begynner kl. 20. Bokbadet arrangeres av Halden litteraturforening og bokbader er Else-Marie Andersen Guldal. Vel møtt!

Bilde av Julie  Stokkendal

Julie Stokkendal til Bergen

Julie Stokkendal skal til Bergen for å snakke med Pedro Carmona-Alvarez om sin roman Dagene. Seansen foregår på Bergen Offentlige Bibliotek, onsdag 12. februar kl 18. Vel møtt!

Bilde av Mei-mei Berssenbrugge

Langlesning av Berssenbrugges Hallo, rosene

Jørn H. Sværen skal lese fra sin gjendiktning av Mei-mei Berssenbrugges diktsamling Hallo, rosene når Deichman Grünerløkka inviterer til langlesning, onsdag 12. feburar kl. 19. Vel møtt!

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid til Littfest Bergen

Cecilie Løveid deltar på åpningen av SKRIVESPILL under Bergen internasjonale litteraturfestival. SKRIVESPILL er en lydmusikalsk videoinstallasjon laget av kunstneren Ingrid Berven. Løveid har skrevet en dialog til installasjonen. Åpningen finner sted fredag 7. februar kl 19 på Østre i Bergen. Arrangementet er gratis! Vel møtt!

Bilde av Julie  Stokkendal

Julie Stokkendal til Litteratur på Blå

Julie Stokkendal skal til Litteratur på Blå tirsdag 4. mars! Hun deltar i en panelsamtale om mødre i litteraturen, sammen med forfatter Monika Isakstuen og professor Siri Gullestad. Samtalen blir ledet av Ida Pallan og begynner kl. 19.30. Vel møtt!

Bilde av Cecilie Løveid

Løveid til den skotske poesifestivalen StAnza

Cecilie Løveid deltar på den internasjonale poesifestivalen StAnza, Scotland's International Poetry Festival, sammen med en rekke andre internasjonale og gode poeter! Festivalen finner sted i St. Andrews i Skottland, 4.- 8. mars. 

Bilde av Julie  Stokkendal

Julie Stokkendal til romandebutantfestival i Kiel

Julie Stokkendal er valgt ut til å være norsk deltaker på Europeisk romandebutantfestival i Kiel, den såkalte Europäisches Festival des Debütromans, som i år utspiller seg fra 7-10 mai på Litteraturhuset i Kiel i Tyskland. Festivalen samler en rekke av de mest lovende romandebutantene fra en rekke europeiske land.

Bilde av Caroline Ugelstad Elnæs

Caroline Ugelstad Elnæs til Bergen

Caroline Ugelstad Elnæs skal til Bergen for å snakke om romanen Yoona, og hvordan den skildrer bylivet. Samtalen fionner sted i Boksalongen onsdag 11. mars kl 20, og ledes av Kristian Hæggernes. Vel møtt!

Bilde av Cecilie Løveid

Bokbad med Cecilie Løveid

Cecilie Løveid bokbades i forbindelse med Amalie Skram-selskapets årsmøte tirsdag 17. mars. Løveid mottok Amalie Skram-prisen i 2000. Bokbadet finner sted på Litteraturhuset i Bergen og begynner kl. 18. Alle er velkommen!

Bilde av Ari Behn

Ari Behn

Det er med stor sorg vi i dag har mottatt meldingen om at Ari Behn har tatt sitt eget liv. Vi er i sjokk, og opplever hendelsen som dypt tragisk og uendelig trist. Ari var en svært viktig forfatter, ikke bare for Kolon forlag, og Gyldendal, men også for den norske samtidslitteraturen. Han hadde en unik stemme, og skrev med stor presisjon, innlevelse og menneskekunnskap. Vi jobbet nå med nye litterære prosjekter. Ari var en svært spesiell person, med en egen varme, og fikk alle omkring seg til å føle sett, verdsatt og ikke minst husket – jeg tror jeg kan si at han husket alle han hadde møtt. Han var et menneske man ble svært glad i. Våre tanker går i dag til Aris familie og hans nærmeste. Ari vil bli dypt savnet.

Minneord om Ari Behn i Vårt Land.

Bilde av Kjersti Anfinnsen

De siste kjærtegn kåret til Årets bok av Subjekt

Kjersti Anfinnsens roman De siste kjærtegn er kåret til Årets bok av tidsskriftet Subjekt. Prisen består av en plakett og stor heder og ble delt ut under et arrengement i Oslo. Vi gratulerer!

Bilde av Julie  Stokkendal

Kolon lanserer podkast!

Kolon forlag kaster seg ut i lydbølgene og lanserer sin første podkast. Kolons podkast har fått navnet Kolon forlag - podkast for ny litteratur og vil publisere episoder på 8-12 minutter med litterære opplesninger der Kolons forfattere leser opp fra aktuelle utgivelser. Også andre forfattere vil slippe til, innimellom. Episodene vil bli publisert annenhver uke, muligens noe hyppigere i begynnelsen. Innholdet vil kun være forfatterens opplesning, ingen introduksjon, ingen jingle, ingen pedagogisk samtale, ingen musikk bortsett fra klangen av forfatterens stemme. Første pulje ut er et stjernelag bestående av to skjønnlitterære debutanter og to etablerte forfattere som leser fra sine verker. Julie Stokkendal leser fra romanen Dagene, Caroline Ugelstad Elnæs leser fra romanen Yoona, Finn Iunker leser fra Praksis - essays om litteratur og samfunn 2015-2018 og Steinar Opstad leser fra diktsamlingen En varig lengsel. God lytting!