Bøker 2021

Semikolon 2021

Bøker 2020

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Festspillene i Bergen

Gunnhild Øyehaug deltar på De Litterære Festspill i Bergen. Hun skal snakke om romankunsten sammen med forfatterne Nina Lykke, Ole Robert Sunde, Thure Erik Lund og Festspilldikter Tormod Haugland. Arrangementet finner sted  på Litteraturhuset i Bergen, lørdag 22. mai kl.18.30. Vel møtt!

Bilde av Karoline  Brændjord

Kolonforfattere til Lillehammer

Karoline Brændjord, Julie Stokkendal og Pedro Carmona-Alvarez er blant forfatterne som opptrer på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i år! Brændjord skal holde årets Vesaasforedrag, der hun skal snakke om form og innhold i debutboka Jeg vil våkne til verden. Brændjord og Carmona-Alvarez er blant forfatterne som skal lese dikt under arrangementet «Nordisk poesi», som samler noen av vårens sterkeste poetiske stemmer, og Stokkendal og Carmona-Alvarez skal samtale om å oversette Yahya Hassan under festivalens «Oversettertime». Carmona-Alvarez deltar dessuten på en rekke andre av festivalens arrangementer, deriblant festivalens lesesirkel og en samtale om popmusikkens kraft sammen med Sondre Lerche.

Festivalen finner sted på Lillehammer 25.–30. mai og vil foregå både fysisk og digitalt. Vel møtt!

 

Bilde av Jørgen Gunnerud

Jørgen Gunneruds Finnmarkstrilogi til Danmark

Jørgen Gunneruds Finnmarkstrilogi er solgt til Danmark. Finnmarkstrilogien består av Djevelen er en løgner, Skje din vilje og Mistanken, og de skal utgis som lydbøker av det ledende danske forlaget Gyldendal. Vi sier hurra for Gunnerud!

Bilde av Karoline  Brændjord

Karoline Brændjord er tildelt debutantprisen 2020!

Karoline Brændjord og hennes diktsamling Jeg vil våkne til verden er tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris 2020! Vi er vilt stolte og glade, og sier hurra, tusen takk og gratulerer Karoline Brændjord med prisen!

Bilde av Karoline  Brændjord

Brændjord er favorittlyrikkdebutant 2019-2020!

Karoline Brændjord er kåret til Litteraturfestivalen Æ Ås favorittlyrikkdebutant 2019-2020! Karoline Brændjord vil bli feiret under et arrangement fredag 12. mars kl 19-19.30, hvor Torunn Rasmussen fra festivalen vil presentere juryens begrunnelse. Se her. Vi gratulerer!

Bilde av Karoline  Brændjord

Karoline Brændjord tildelt Kritikerprisen 2020

Karoline Brændjord og hennes diktsamling Jeg vil våkne til verden er tildelt Kritikerprisen for beste voksenbok 2020. Vi er vilt stolte og glade, og sier hurra, tusen takk og gratulerer Karoline Brændjord med prisen! Dette er første gang på 23 år at prisen går til en debutant. Hurra!

Bilde av Frank Tandberg

Frank Tandberg (1959-2021)

Frank Tandberg gikk bort tirsdag 2. januar i Torrevieja, etter kort tids sykdom. Det er jo altfor tidlig og vi sørger over tapet av en god forfatter, med skarpt blikk, sans for realisme, dyp innsikt i samfunnets skyggesider og et humørfylt vesen. Frank Tandberg debuterte i 1995 med romanen Nattens joker, og utga senere romanene Løgnernes paradis (1998) og Siste tog øst (2002). Alle bøkene var av høy litterær kvalitet og har noe nær klassikerstatus i norsk gangsterlitteratur og er kommet i flere opplag og utgaver, senest i 2016. Vi hadde flere litterære planer. Hvil i fred.

Bilde av Karoline  Brændjord

Karoline Brændjord til Sverige!

Karoline Brændjords diktsamling Jeg vil våkne til verden er solgt til Sverige. Den svenske oversettelsen skal utgis av kvalitetsforlaget ellerströms förlag. Vi sier hurra!

Bilde av Karoline  Brændjord

Karoline Brændjord til Danmark!

Karoline Brændjords diktsamling Jeg vil våkne til verden er solgt til Danmark. Den danske oversettelsen er ved Sara Koch, og boka skal utgis av Forlaget Turbine allerede i mai 2021. Vi sier hurra!

Bilde av Lars Norén

Lars Norén (1944-2021)

Lars Norén døde i dag, tirsdag 26. januar, av komplikasjoner knyttet til Covid-19. Våre tanker går til familien og hans nærmeste. Lars Norén var en av Sveriges og Nordens største forfattere. Han har skrevet sentrale verk innenfor de fleste sjangre, så som dikt, skuespill, dagbøker, prosa og fragment – og hans verker leses, spilles og studeres over hele verden. Norén vek ikke unna de største og mest alvorlige temaer. I sin siste bok på Kolon forlag, Fragment II (svensk utgave 2017 – norsk utgave 2020, gjendiktet av Steinar Opstad), reflekterer jeget over temaer som aldring, angst, sykdom og ensomhet – og beveger seg frimodig, men ikke friksjonsløst gjennom historien, filosofien, kunsten og litteraturen. Hvil i fred.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Gutkind i Danmark

Gunnhild Øyehaugs novellesamling Vonde blomar er nettopp er solgt til det fine danske forlaget Gutkind. Boka er planlagt utgitt i 2021. Vi gratulerer!

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen til Danmark!

Kjersti Anfinnsens roman De siste kjærtegn er solgt til Danmark, hvor den skal utgis av forlaget Vild Maskine, trolig i 2021. Hurra!

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kolon forlag feirer 25 års jubileum med lydbøker!

Kolon forlag har akkurat blitt 25 år – og ettersom fest er umulig i år og inntil videre – har vi publisert våre første lydbøker for å feire forfatterne, bøkene, forlaget og litteraturen. Kolon har publisert til sammen 18 lydbøker, 12 diktsamlinger og seks romaner/novellesamlinger. På lydboklistene til Kolon kan du finne diktsamlinger av Tone Hødnebø, Cecilie Løveid, Ingvild Lothe, Steinar Opstad, Pedro Carmona-Alvarez, Katrine Heiberg, Yngve Pedersen, Per Jonassen, Karoline Brændjord, Paul Celan, Joakim Kjørsvik og Endre Ruset. Diktene er innlest av poetene selv, med unntak av Celans dikt, som er lest av gjendikter Øyvind Berg. Vi utgir også lydbokromaner og -novellesamlinger av Gunnhild Øyehaug, Kjersti Anfinnsen, Kjersti Rorgemoen, Fatou Åsbakk og Einar Stenseng – alle disse er innlest av skuespillere. Hurra! Og god romjul!