Bøker 2020

Semikolon 2020

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe til Haugesund!

Ingvild Lothe skal lese opp på Festiviteten i Haugesund. Hun opptrer sammen med John Olav Nielsen. Seansen finner sted lørdag 28. november kl 20. Alle er hjertelig velkommen.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug på Litteraturhuset i Bergen

Gunnhild Øyehaug skal samtale med Kjetil Ullebø på Litteraturhuset i Bergen. Samtalen vil ta utgangspunkt i novellesamlingen Vonde blomar, og vil også dreier seg om litteraturens iboende villskap, om litteraturhistoriske heltinner og helter og om å skrive i håp om at det fins noen på den andre siden. Seansen finner sted onsdag 8. desember kl 19 - både live i selve Litteraturhuset og via strømming. Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av Pedro Carmona-Alvarez

Inventarium nominert til Ungdommens kritikerpris!

Pedro Carmona-Alvarez' Inventarium er nominert til Ungdommens kritikerpris! Prisen deles ut i 2021. Vi sier hipp hurra og gratulerer til Pedro Carmona-Alvarez.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til FSG i USA!

Det prestisjetunge amerikanske forlaget Farrar, Straus & Giroux (FSG) har kjøpt rettighetene til Gunnhild Øyehaugs nylig utgitte novellesamling Vonde blomar. Dette er den fjerde boka av Gunnhild Øyehaug FSG antar for utgivelse i USA. Vi gratulerer!

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen til Russland

Kjersti Anfinnsens roman De siste kjærtegn er solgt til Russland! Det er det russisk forlaget Polyandria No Age, som skal utgi boka. Vi sier hurra! 

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe til Danmark

Ingvild Lothes debutdiktsamling Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt er nettopp solgt for oversettelse til det danske kvalitetsforlaget Vild Maskine. Oversettelsen vil bli utgitt i 2021. Vi sier hurra og gleder oss over at Ingvild Lothe vil få flere lesere.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Fidipid i Kroatia!

Gunnhild Øyehaugs novellesamling Knutar+ er solgt til forlaget Fidipid i Kroatia. Boka vil trolig bli utgitt i 2021. 

Bilde av Tone Hødnebø

Hødnebø er festivalpoet på Nordisk poesifestival!

Tone Hødnebø er utnevnt til festivalpoet på Nordisk poesifestival – Rolf Jacobsen-dagene i 2021. Festivalen varer fra 4.-7. mars, og er lokalisert på Hamar. Å bli utnevnt til festivalpoet innebærer at den utvalgte lyriker utgjør en sentral del av festivalens program. I tillegg blir festivalpoetens skrifter viet et todagers seminar, som samler ledende nordiske lyrikere, litterater, lyrikkforskere og skribenter. Alle er hjertelig velkommen til å delta på festivalen og på seminaret.

Bilde av Einar Stenseng

Kolon presenterer årets bøker 2020

Kolon forlag presenterer årets bøker onsdag 19. august kl. 10. Seansen foregår i Hamsunsalen i Gyldendalhuset, Sehesteds gate 4, Oslo.

Årets Kolon-forfattere leser korte stykker fra sine bøker – i en superhurtig, effektiv og muligens underholdende miniminifestival. Utdeling av bøker, kataloger og komplimenter. Servering av croissanter, Farris og kaffe.

Alle er hjertelig velkommen, men av smittevernhensyn har vi et begrenset antall plasser og må ha påmelding til arrangementet. Klikk her for påmelding.