Bøker 2020

Semikolon 2020

 • Omslaget til Etterlatt

  Paul Celan / Øyvind Berg (gj.dikt.)

  Etterlatt

  Dikt og prosa i gjendiktning ved Øyvind Berg

  Utkommet

 • Omslaget til De siste kjærtegn

  Kjersti Anfinnsen

  De siste kjærtegn

  Roman

  Utkommet

 • Omslaget til Refrenger

  Pedro Carmona-Alvarez

  Refrenger

  Tekster om stemmer og avtrykk

  Utkommet

 • Omslaget til Dagene

  Julie Stokkendal

  Dagene (debut)

  Roman

  Utkommet

 • Omslaget til Yoona

  Caroline Ugelstad Elnæs

  Yoona (debut)

  Utkommet

 • Omslaget til A for Agnes

  Majken van Bruggen

  A for Agnes

  Fortellinger

  Utkommet

Bøker 2019

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen på Hamsundagene

Kjersti Anfinnsen deltar på Hamsundagene 2020 på Hamarøy! Hun skal snakke om romanen De siste kjærtegn samt delta i debatt om litteratur i Nord. Hamsundagene arrangeres på Hamsunsenteret, 4.-7. august. Vel møtt!

Bilde av Runa Borch Skolseg

Skolseg og Løveid til Bergen Dramatikkfestival

Runa Borch Skolseg og Cecilie Løveid deltar på Bergen Dramatikkfestival! Skolseg med stykket Birdface, som fremføres lørdag 29. august, Løveid med stykket Semmelweis. Materiale, som vises søndag 30. august. Det er første gang  Bergen Dramatikkfestival arrangeres, og festivalen vil finne sted på Cornerteateret i Bergen. Vel møtt!

Bilde av Joakim Kjørsvik

Joakim Kjørsvik til Bjørnsonfestivalen 2020

Joakim Kjørsvik deltar på Bjørnsonfestivalen! Han skal samtale om, og lese fra, diktsamlingen Min døde hund. Festivalen finner sted i Molde og Nesset, 2.-6. september. Vel møtt!

Bilde av Julie Stokkendal

Julie Stokkendal til romandebutantfestival i Kiel

Julie Stokkendal er valgt ut til å være norsk deltaker på Europeisk romandebutantfestival i Kiel, den såkalte Europäisches Festival des Debütromans, som i år utspiller seg fra 1.-4. oktober på Litteraturhuset i Kiel i Tyskland. Festivalen samler en rekke av de mest lovende romandebutantene fra en rekke europeiske land.

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen til Kirkenes

Kjersti Anfinnsen deltar på markeringen for at Finnmark internasjonale litteraturfestival går av stabelen neste år, i 2021. Arrangementet finner sted på Samfundshuset i Kirkenes, lørdag 31. oktober. Vel møtt!

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Anfinnsen tildelt Bokhandelens forfatterstipend!

Kjersti Anfinnsen er tildelt Bokhandelens forfatterstipend på 60 000 kroner. Bokhandelens forfatterstipend er en litterær pris som går til nye og sterke forfatterskap. Vi sier hurra, tusen takk og gratulerer Kjersti Anfinnsen med prisen!

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen er tildelt Havmannprisen 2020!

Kjersti Anfinnsen er tildelt Havmannprisen 2020 for romanen De siste kjærtegn!  Havmannprisen går til en forfatter med «markant nordnorsk tilknytning», og består av 50 000 kr, et diplom og et nordlandsåkle, og ble delt ut 6. mai. Vi gratulerer!

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid tildelt Triztan Vindtorn poesipris

Cecilie Løveid er tildelt Triztan Vindtorn poesipris 2020! Prisen er på 100 000,- samt et trykk av Triztan Vindtorn, og er den største rene poesiprisen i Norge. Vi gratulerer Cecilie Løveid!

Bilde av Jørn H. Sværen

Jørn H. Sværens Britisk museum utgis på dansk

Jørn H. Sværens nye bok Britisk museum skal utgis på dansk. Det er det danske kvalitetsforlaget Virkelig som skal utgi boka. Planlagt utgivelsesdato er i september 2020.