Bøker 2020

Semikolon 2020

 • Omslaget til Etterlatt

  Paul Celan / Øyvind Berg (gj.dikt.)

  Etterlatt

  Dikt og prosa i gjendiktning ved Øyvind Berg

  Utkommet

 • Omslaget til Min døde hund

  Joakim Kjørsvik

  Min døde hund

  Utkommet

 • Omslaget til De siste kjærtegn

  Kjersti Anfinnsen

  De siste kjærtegn

  Roman

  Utkommet

 • Omslaget til Refrenger

  Pedro Carmona-Alvarez

  Refrenger

  Tekster om stemmer og avtrykk

  Utkommet

 • Omslaget til Dagene

  Julie Stokkendal

  Dagene (debut)

  Roman

  Utkommet

 • Omslaget til Yoona

  Caroline Ugelstad Elnæs

  Yoona (debut)

  Utkommet

 • Omslaget til A for Agnes

  Majken van Bruggen

  A for Agnes

  Fortellinger

  Utkommet

Bilde av Karoline Brændjord

Lanseringsfest for Jeg vil våkne til verden!

Karoline Brændjord lanserer sin diktsamling Jeg vil våkne til verden med et større arrangement på Godthåb i Oslo. Lanseringsfesten vil finne sted torsdag 22 oktober kl 18-23 og for mer informasjon om seansen se her. Alle er hjertelig velkommen! 

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen til Russland

Kjersti Anfinnsens roman De siste kjærtegn er solgt til Russland! Det er det russisk forlaget Polyandria No Age, som skal utgi boka. Vi sier hurra! 

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe til Danmark

Ingvild Lothes debutdiktsamling Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt er nettopp solgt for oversettelse til det danske kvalitetsforlaget Vild Maskine. Oversettelsen vil bli utgitt i 2021. Vi sier hurra og gleder oss over at Ingvild Lothe vil få flere lesere.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug på Litteraturhuset i Bergen

Gunnhild Øyehaug skal samtale med Kjetil Ullebø på Litteraturhuset i Bergen. Samtalen vil ta utgangspunkt i novellesamlingen Vonde blomar, og vil også dreier seg om litteraturens iboende villskap, om litteraturhistoriske heltinner og helter og om å skrive i håp om at det fins noen på den andre siden. Seansen finner sted onsdag 28. oktober kl 19 - både live i selve Litteraturhuset og via strømming. Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av Steinar Opstad

Steinar Opstad til Kimen litteraturfestival

Steinar Opstad deltar på Kimen litteraturfestival, som finner sted på Sandefjord bibliotek torsdag 5. november. Her opptrer han sammen med en rekke andre gode poeter. Arrangementet starter kl. 19. Vel møtt!

Bilde av Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez til Skien

Pedro Carmona-Alvarez skal til Litteraturhuset i Skien for å lese og samtale. Seansen finner sted onsdag 25. november klokka 19.  

Bilde av Einar Stenseng

Einar Stenseng til Halden

Einar Stenseng lese opp fra En riktig stygg bok og spille gitar på Siste Reis i Halden. Seansen vil foregå torsdag 29. oktober kl 19. Se her for nærmere informasjon om arrangementet. Alle er hjertelig velkommen. 

Bilde av Einar Stenseng

Einar Stenseng skal bokbades i Asker

Einar Stenseng skal bokbades om romanen En riktig stygg bok  i Asker bibliotek under arrangementet GodBok. Seansen ledes av bibilotekar Jon og finner sted fredag 30. oktober kl 12. For mer informasjon om påmelding osv, se her. Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen til Kirkenes

Kjersti Anfinnsen deltar på arrangementet Finnlitt underveis, der hun skal samtale med forfatter Kjersti Kollbotn. Finnlitt underveis er en markering for at Finnmark internasjonale litteraturfestival går av stabelen neste år, i 2021. Arrangementet finner sted på Samfundshuset i Kirkenes, lørdag 31. oktober. Vel møtt!

Bilde av Kjersti Rorgemoen

Kjersti Rorgemoen til Litteraturfestivalen Kimen

Kjersti Rorgemoen skal delta på Litteraturfestivalen Kimen 2020 på Åmdals verk gruver i Tokke kommune. Seansen finner sted 7. november. Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Fidipid i Kroatia!

Gunnhild Øyehaugs novellesamling Knutar+ er solgt til forlaget Fidipid i Kroatia. Boka vil trolig bli utgitt i 2021. 

Bilde av Tone Hødnebø

Hødnebø er festivalpoet på Nordisk poesifestival!

Tone Hødnebø er utnevnt til festivalpoet på Nordisk poesifestival – Rolf Jacobsen-dagene i 2021. Festivalen varer fra 4.-7. mars, og er lokalisert på Hamar. Å bli utnevnt til festivalpoet innebærer at den utvalgte lyriker utgjør en sentral del av festivalens program. I tillegg blir festivalpoetens skrifter viet et todagers seminar, som samler ledende nordiske lyrikere, litterater, lyrikkforskere og skribenter. Alle er hjertelig velkommen til å delta på festivalen og på seminaret.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug på lansering for Freeman’s

Gunnhild Øyehaug har et bidrag i tidsskriftet Freeman’s nye nummer som har tittelen «Best New Writing on Love», og hun skal delta i lansering av utgivelsen i form av en zoom-samtale i regi av New-York-bokhandelen McNally Jackson. Hun skal samtale med forfatterne Mariana Enriquez (Arg) og Andrew McMillan (UK) og samtalen ledes av redaktøren John Freeman (US). Påmelding til zoom-arrangementet kan gjøres ved trykke her. Seansen finner sted tirsdag 13. oktober kl 18 New York-tid (kl 24 norsk tid). Se her for mer informasjon. Vi gleder oss!

Bilde av Bjørn Skogmo

Bjørn Skogmo 1948-2020

Bjørn Skogmo gikk bort søndag 23. august etter kort tids sykdom, 72 år gammel. Det er jo altfor tidlig og vi sørger over tapet av en særdeles god forfatter, med skarpt blikk, varm og dyp humor og et lunt vesen. Bjørn Skogmo debuterte i 1999 med prosasamlingen Han byttet meg bort med en Studebaker, og utga senere prosasamlingene Under holdning (2003) og Fall fra liten høyde (2005), Kortvarig lykke - kortprosa i samling (2006), samt romanen Som porselen kanskje (2007). Alle bøkene var av høyeste litterære kvalitet. Han publiserte også i de litterære tidsskriftene Hvedekorn, BLM, Vinduet og Vagant, og på Twitter. Vi hadde flere litterære planer og prosjekter. Bisettelsen vil finne sted onsdag 16. september kl 12, fra Gamle Aker kirke. Påmelding til seremoen kan gjøres på Jølstads nettsider. Hvil i fred.

Minneord i Klassekampen 16. september 2020

Bilde av Joakim Kjørsvik

Joakim Kjørsvik tildelt Sæterbakkens minnepris!

Joakim Kjørsvik er nettopp blitt tildelt Stig Sæterbakkens minnepris 2020. Prisen består av 100 000 kroner og et trykk av Sverre Malling, og tildeles en yngre forfatter som skriver verker «med overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og har mot til å skape sine egne prosjekter». Blant tidligere vinnere finner vi forfattere som Jan Roar Leikvoll, Cathrine Knudsen og Kristin Berget. Vi sier takk, og hurra for Joakim Kjørsvik!

Bilde av Einar Stenseng

Kolon presenterer årets bøker 2020

Kolon forlag presenterer årets bøker onsdag 19. august kl. 10. Seansen foregår i Hamsunsalen i Gyldendalhuset, Sehesteds gate 4, Oslo. Årets Kolon-forfattere leser korte stykker fra sine bøker - i en superhurtig, effektiv og muligens underholdende miniminifestival. Utdeling av bøker, kataloger og komplimenter. Servering av croissanter, Farris og kaffe. Alle er hjertelig velkommen, men av smittevernhensyn har vi et begrenset antall plasser og må ha påmelding til arrangementet. Klikk her for påmelding.