Bøker 2020

Semikolon 2020

 • Omslaget til Etterlatt

  Paul Celan / Øyvind Berg (gj.dikt.)

  Etterlatt

  Dikt og prosa i gjendiktning ved Øyvind Berg

  Kommer primo juni

 • Omslaget til De siste kjærtegn

  Kjersti Anfinnsen

  De siste kjærtegn

  Roman

  Kommer primo juni

 • Omslaget til Refrenger

  Pedro Carmona-Alvarez

  Refrenger

  Tekster om stemmer og avtrykk

  Utkommet

 • Omslaget til Dagene

  Julie Stokkendal

  Dagene (debut)

  Roman

  Utkommet

 • Omslaget til Yoona

  Caroline Ugelstad Elnæs

  Yoona (debut)

  Utkommet

 • Omslaget til A for Agnes

  Majken van Bruggen

  A for Agnes

  Fortellinger

  Utkommet

Bøker 2019

Bilde av Julie Stokkendal

Julie Stokkendal til Norsk Litteraturfestival

Julie Stokkendal deltar på arrangementet «Debutantene kommer» på Norsk Litteraturfestival i Lillehammer! Hun skal lese fra romanen Dagene. Arrangementet strømmes på litteraturfestival.no,  fredag 29. mai kl. 16!

Bilde av Joakim Kjørsvik

Joakim Kjørsvik til Norsk Litteraturfestival

Joakim Kjørsvik skal snakke om diktsamlingen Min døde hund, og om tapet av en elsket, på Norsk Litteraturfestival i Lillehammer. Arrangementet strømmes på litteraturfestival.no, søndag 31. mai kl. 13.59!

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen er tildelt Havmannprisen 2020!

Kjersti Anfinnsen er tildelt Havmannprisen 2020 for romanen De siste kjærtegn!  Havmannprisen går til en forfatter med «markant nordnorsk tilknytning», og består av 50 000 kr, et diplom og et nordlandsåkle, og ble delt ut 6. mai. Vi gratulerer!

Bilde av Cecilie Løveid

Cecilie Løveid tildelt Triztan Vindtorn poesipris

Cecilie Løveid er tildelt Triztan Vindtorn poesipris 2020! Prisen er på 100 000,- samt et trykk av Triztan Vindtorn, og er den største rene poesiprisen i Norge. Vi gratulerer Cecilie Løveid!

Bilde av Jørn H. Sværen

Jørn H. Sværen til Frankrike

Jørn H. Sværens bok Dronning av England skal utgis på fransk. Boka er oversatt av Emmanuel Reymond og utgis av forlaget Éric Pesty Éditeur, basert i Marseilles. Utgivelsesdato er i april i år!

Bilde av Jørn H. Sværen

Jørn H. Sværens Britisk museum utgis på dansk

Jørn H. Sværens nye bok Britisk museum skal utgis på dansk. Det er det danske kvalitetsforlaget Virkelig som skal utgi boka. Planlagt utgivelsesdato er i september 2020.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaugs noveller på katalansk

Gunnhild Øyehaugs novellesamling Knutar er solgt for utgivelse på katalansk. Det er det nystartede forlaget Edicions Les Nits Blanques i Tarragona, Spania som har kjøpt rettighetene. Boka er ventet utgitt i 2020.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaugs Knutar på spansk

Gunnhild Øyehaugs novellesamling Knutar er solgt til Spania. Det er forlaget Las afueras som har sikret seg rettighetene. Gunnhild Øyehaugs noveller i Knutar ble første gang utgitt i 2004. Så kom de i en revidert og utvidet utgave under tittelen Knutar + på Kolon i 2012 og har siden blitt solgt til USA, Danmark og Nederland i tillegg til Spania.

Bilde av Julie Stokkendal

Julie Stokkendal til romandebutantfestival i Kiel

Julie Stokkendal er valgt ut til å være norsk deltaker på Europeisk romandebutantfestival i Kiel, den såkalte Europäisches Festival des Debütromans, som i år utspiller seg fra 1.-4. oktober på Litteraturhuset i Kiel i Tyskland. Festivalen samler en rekke av de mest lovende romandebutantene fra en rekke europeiske land.

Bilde av Kjersti Anfinnsen

De siste kjærtegn kåret til Årets bok av Subjekt

Kjersti Anfinnsens roman De siste kjærtegn er kåret til Årets bok av tidsskriftet Subjekt. Prisen består av en plakett og stor heder og ble delt ut under et arrengement i Oslo. Vi gratulerer!

Bilde av Julie Stokkendal

Kolon lanserer podkast!

Kolon forlag kaster seg ut i lydbølgene og lanserer sin første podkast. Kolons podkast har fått navnet Kolon forlag - podkast for ny litteratur og vil publisere episoder på 8-12 minutter med litterære opplesninger der Kolons forfattere leser opp fra aktuelle utgivelser. Også andre forfattere vil slippe til, innimellom. Episodene vil bli publisert annenhver uke, muligens noe hyppigere i begynnelsen. Innholdet vil kun være forfatterens opplesning, ingen introduksjon, ingen jingle, ingen pedagogisk samtale, ingen musikk bortsett fra klangen av forfatterens stemme. Første pulje ut er et stjernelag bestående av to skjønnlitterære debutanter og to etablerte forfattere som leser fra sine verker. Julie Stokkendal leser fra romanen Dagene, Caroline Ugelstad Elnæs leser fra romanen Yoona, Finn Iunker leser fra Praksis - essays om litteratur og samfunn 2015-2018 og Steinar Opstad leser fra diktsamlingen En varig lengsel. God lytting!