Bøker 2020

Semikolon 2020

Bilde av Karoline  Brændjord

Kolon forlag feirer 25 års jubileum med lydbøker!

Kolon forlag har akkurat blitt 25 år – og ettersom fest er umulig i år og inntil videre – har vi publisert våre første lydbøker for å feire forfatterne, bøkene, forlaget og litteraturen. Kolon har publisert til sammen 18 lydbøker, 12 diktsamlinger og seks romaner/novellesamlinger. På lydboklistene til Kolon kan du finne diktsamlinger av Tone Hødnebø, Cecilie Løveid, Ingvild Lothe, Steinar Opstad, Pedro Carmona-Alvarez, Katrine Heiberg, Yngve Pedersen, Per Jonassen, Karoline Brændjord, Paul Celan, Joakim Kjørsvik og Endre Ruset. Diktene er innlest av poetene selv, med unntak av Celans dikt, som er lest av gjendikter Øyvind Berg. Vi utgir også lydbokromaner og -novellesamlinger av Gunnhild Øyehaug, Kjersti Anfinnsen, Kjersti Rorgemoen, Fatou Åsbakk og Einar Stenseng – alle disse er innlest av skuespillere. Hurra! Og god romjul!

Bilde av Karoline  Brændjord

Lansering av Logg 12. mars-1- mai 2020!

Vi lanserer vår korona-antologi Logg 12. mars-1. mai 2020 på Kolons facebook-side 15. desember kl 12-13. Programmet består av en panelsamtale med utgangspunkt i Logg med Kjersti Anfinnsen, Fatou Åsbakk, Stein Sørensen og Steinar Opstad og opplesinger ved Karoline Brændjord, Gunnhild Øyehaug, Cecilie Løveid og Pedro Carmona-Alvarez. For å se seansen trykk her. Alle er hjertelig invitert til å bivåne det hele, evt dele arrangementet. Vel møtt!

Bilde av Pedro Carmona-Alvarez

Inventarium nominert til Ungdommens kritikerpris!

Pedro Carmona-Alvarez' Inventarium er nominert til Ungdommens kritikerpris! Prisen deles ut i 2021. Vi sier hipp hurra og gratulerer til Pedro Carmona-Alvarez.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til FSG i USA!

Det prestisjetunge amerikanske forlaget Farrar, Straus & Giroux (FSG) har kjøpt rettighetene til Gunnhild Øyehaugs nylig utgitte novellesamling Vonde blomar. Dette er den fjerde boka av Gunnhild Øyehaug FSG antar for utgivelse i USA. Vi gratulerer!

Bilde av Kjersti Anfinnsen

Kjersti Anfinnsen til Russland

Kjersti Anfinnsens roman De siste kjærtegn er solgt til Russland! Det er det russisk forlaget Polyandria No Age, som skal utgi boka. Vi sier hurra! 

Bilde av Ingvild Lothe

Ingvild Lothe til Danmark

Ingvild Lothes debutdiktsamling Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt er nettopp solgt for oversettelse til det danske kvalitetsforlaget Vild Maskine. Oversettelsen vil bli utgitt i 2021. Vi sier hurra og gleder oss over at Ingvild Lothe vil få flere lesere.

Bilde av Gunnhild Øyehaug

Gunnhild Øyehaug til Fidipid i Kroatia!

Gunnhild Øyehaugs novellesamling Knutar+ er solgt til forlaget Fidipid i Kroatia. Boka vil trolig bli utgitt i 2021. 

Bilde av Tone Hødnebø

Hødnebø er festivalpoet på Nordisk poesifestival!

Tone Hødnebø er utnevnt til festivalpoet på Nordisk poesifestival – Rolf Jacobsen-dagene i 2021. Festivalen varer fra 4.-7. mars, og er lokalisert på Hamar. Å bli utnevnt til festivalpoet innebærer at den utvalgte lyriker utgjør en sentral del av festivalens program. I tillegg blir festivalpoetens skrifter viet et todagers seminar, som samler ledende nordiske lyrikere, litterater, lyrikkforskere og skribenter. Alle er hjertelig velkommen til å delta på festivalen og på seminaret.

Bilde av Einar Stenseng

Kolon presenterer årets bøker 2020

Kolon forlag presenterer årets bøker onsdag 19. august kl. 10. Seansen foregår i Hamsunsalen i Gyldendalhuset, Sehesteds gate 4, Oslo.

Årets Kolon-forfattere leser korte stykker fra sine bøker – i en superhurtig, effektiv og muligens underholdende miniminifestival. Utdeling av bøker, kataloger og komplimenter. Servering av croissanter, Farris og kaffe.

Alle er hjertelig velkommen, men av smittevernhensyn har vi et begrenset antall plasser og må ha påmelding til arrangementet. Klikk her for påmelding.